Wat te doen als er te weinig water uit je kraan komt? Enkele praktische tips!

Wat te doen als er te weinig water uit je kraan komt? Enkele praktische tips!

Wanneer je thuis of in je bedrijfspand de kraan opendraait en er komt te weinig water uit, zit je natuurlijk met een vervelend probleem opgezadeld. Kranen horen gewoon een sterke straal water te geven. Maar wat nu als dit niet het geval is en er een slap straaltje uit je kraan komt sijpelen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met onderdruk in je leidingsysteem en kan een drukverhoger – softwatersystems.nl uitkomst bieden. Maar er zijn meer oorzaken en oplossingen als er sprake is van te weinig water uit je kraan. In dit blog geven we je enkele praktische tips om het probleem van een slappe waterstraal op te lossen.

Kies voor een drukverhoger – softwatersystems.nl

Door een drukverhoger – softwatersystems.nl te installeren in je leidingnetwerk kun je vaak het probleem van een te zwakke waterstraal uit je kraan snel en definitief verhelpen. Hierbij wordt er een apparaatje tussen de cv ketel en het leidingnet geplaatst, die automatisch de druk in je waterleiding op het juiste peil brengt.

Controleer de kraan zelf goed

Een defecte kraan kan ook leiden tot een slappe waterstraal. Als de onderdruk zich voordoet bij één kraan en niet bij andere kranen in je woning of je pand, dan kan het zijn dat er een probleem is met de kraan zelf. Draai het spuitstuk van de kraan af en maak vervolgens het zeefje in het spuitstuk goed schoon. Vaak lost dit de drukproblemen van de betreffende kraan direct op!

Mogelijke lekkage bij het toilet

Niet zelden heeft de onderdruk in een of meer kranen te maken met een lekkage, vaak bij het toilet. Hierdoor stroomt veel water weg en neemt de druk in het leidingnet snel af. Check dit door wat gekleurde vloeistof in het waterreservoir van het toilet te doen en na een kwartier te checken of de gekleurde vloeistof in de toiletpot is beland. Zo ja? Dan is je toiletbak lek en dien je dit te repareren.

Lukt het niet? Schakel dan een specialist in

Lukt het ondanks de bovengenoemde tips niet om zelf de slappe straal uit je kraan te verhelpen? Dan is het aan te raden om er een specialist, zoals een loodgieter of een installateur, bij te halen om je te helpen. Vaak vinden dit soort specialisten het probleem razendsnel en lossen ze de onderdruk voor je op!

Deel dit bericht