Hoe herken ik of mijn dak goed geïsoleerd is?

Hoe herken ik of mijn dak goed geïsoleerd is?

Hoe duurzamer je bezig bent, hoe beter. Het scheelt voor je portemonnee, maar het is daarnaast ook beter voor het milieu. Het is dan dus ook belangrijk dat jouw dak goed geïsoleerd is. Dakisolatie is belangrijk om de warmte binnen te houden. Door een goede dakisolatie kan je dus energie besparen. Is het dak van jouw woning niet goed geïsoleerd? Dan ben je bij BRNC Dakwerken in Etten-Leur aan het juiste adres. De vraag is: hoe weet je nou of jouw dak goed geïsoleerd is of niet?

Hoe weet ik dat mijn dak goed geïsoleerd is?

Vroeger, in de jaren ‘70, werden alle woning standaard niet of amper geïsoleerd. Na de jaren ‘80 is het normaal geworden om een woning te isoleren. Een van de redenen om erachter te komen of je woning goed geïsoleerd is, door het kijken naar het bouwjaar van de woning. Tijdens de winterdagen kan je al snel merken of jouw dak goed geïsoleerd is of niet. Je kan dat ook voelen aan de binnenkant van het dak. Een geïsoleerd dak heeft een temperatuur van ongeveer zeventien graden als het binnenshuis negentien graden is. Het verschil in temperatuur is dan niet al te groot. Een ongeïsoleerd dak heeft een temperatuur rond de tien en twaalf graden, als het binnen negentien graden is. Dit is een groot verschil. Het kost dan ook meer energie om het huis warm te stoken en om de warmte te behouden. Je kan bij een hellend dak ook controleren of het dak goed geïsoleerd is door een dakpan los te trekken. Als je dan aan de onderkant hetzelfde dakbeschot ziet, is die niet geïsoleerd. Zie je dan ook geen isolatie materiaal, dan weet je het zeker. Een geïsoleerd dak kan je herkennen aan een andere afwerking. 

Waarom is isolatie zo belangrijk?

Het isoleren van je woning is belangrijk, omdat je er veel energie en geld mee kan besparen. Dit allemaal ook om bij te dragen aan een beter milieu. Als de warmte beter blijft hangen, hoef je ook niet meer extra bij te stoken. Dit levert dus minder kosten en nieuwe energie op. Het isoleren van je woning verhoogt ook het wooncomfort. Ook in de zomerse maanden is een goede isolatie belangrijk. Het zorgt er dan voor dat de hitte buiten blijft.

Deel dit bericht