Tips om je woonkamer net dat beetje extra te geven

Tips om je woonkamer net dat beetje extra te geven

Je hebt besloten je woonkamer een make over te geven en pakt alles aan, de muren, de vloer en de meubels. Je wilt echter wel je woonkamer net even een extra speciaal tintje geven. In dit artikel geven we je drie tips om dat te doen.

Knallen met je meubels

Met je meubels kun je flink uitpakken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een speciale, opvallende bank. Deze trekt dan direct de aandacht als je binnenkomt. Je kunt ook een epoxy tafel laten maken. Dit is een tafel overgoten met epoxy, waardoor een dikke glanzende laag ontstaat. Je kunt een deel van deze glans zelfs een kleurtje geven. Met de prachtige tafels van Epoxy Studio weet je zeker dat je woonkamer indruk maakt.

Ga voor een accentmuur

Een accentmuur doet het bijna altijd goed. Door al je muren in een bepaalde kleur of toon te schilderen en met één muur iets anders te doen, is dat direct een echte blikvanger. Er zijn behoorlijk wat opties voor een leuke accentmuur. Denk bijvoorbeeld aan een muur van hout, kurk, of baksteen. Je kunt de muur ook op een speciale manier schilderen, of er behang tegenaan plakken.

Een speciale vloer

Ook met je vloer kun je flink opvallen. Kies bijvoorbeeld voor een speciale kleur vloer, of leg marmeren tegels of iets dergelijks. Dat is niet iets waar je direct aan zou denken, maar dat maakt juist dat het zijn charme heeft. Wil je wel graag hout of laminaat? Dan kun je dat bijvoorbeeld ook in een visgraat patroon leggen. Dat is wat drukken dan een recht patroon en de lijnen trekken je blik dan ook meteen mee de kamer in.

Bonustip: accessoires

Iets waar je een hele woonkamer mee kunt maken of breken, zijn accessoires. Door bepaalde accessoires op de juiste plekken in je woonkamer te plaatsen, kun je een bepaalde sfeer brengen, die je alleen met accessoires kunt bereiken.

Deel dit bericht