Verhuistip voor op de verhuisdag zelf

Verhuistip voor op de verhuisdag zelf

Er komt veel meer bij een verhuizing kijken dan sommige mensen denken. Om deze reden wordt het aangeraden om altijd vroeg genoeg te beginnen met het treffen van de nodige voorbereidingen. Hoe goed je ook hebt voorbereid, er is altijd een kans dat het op de verhuisdag zelf nog fout gaat. Om dit risico zo beperkt mogelijk te houden, hebben we in dit artikel enkele tips op een rijtje gezet voor jou!

Begin op tijd

Zoals er hierboven al werd aangegeven, is het heel belangrijk om op tijd te beginnen met de verhuizing of in ieder geval met de voorbereidingen hiervan. Ook op de verhuisdag zelf wordt dit geadviseerd. Beginnen met verhuizen op de verhuisdag rond tien uur s ochtends is dan ook wat aan de late kant. Sommige mensen proberen alles zelfs al in de namiddag geklaard te krijgen. Door vroeg te beginnen kun je misschien zelfs in één dag verhuizen. Begin je niet op tijd, dan bestaat het risico dat de verhuizing over meerdere dagen moet worden uitgespreid waardoor je meer kosten zal moeten betalen of dat je gewoon onnodig meer tijd kwijt bent. 

Kosten op de verhuisdag beperken

Veel mensen die gaan verhuizen, verhuizen naar een koopwoning. Dit is natuurlijk erg interessant qua kosten als je naar de toekomst kijkt, maar er is ook een keerzijde aan de medaille verbonden. Misschien heb je hierdoor namelijk geen groot budget meer beschikbaar om de verhuizing te regelen. Het beperken van de kosten op de dag van verhuizing is dan ook voor veel mensen heel belangrijk. Om de kosten redelijk laag te kunnen houden, zou je zoveel mogelijk een beroep op vrienden en familie kunnen doen. Ook zou je kunnen proberen het heen en weer rijden te beperken, door de (verhuis)wagen zo vol mogelijk te stoppen. Let er hierbij wel op dat je geen schade aanricht op de meubels. De laatste tip is om te kiezen voor een aanhangwagen in plaats van een verhuisbus. Een aanhangwagen huren is een alternatief voor een verhuisbus huren, omdat een aanhanger goedkoper is. Je huurt een aanhangwagen bijvoorbeeld bij Van Laar Aanhangwagens

Begin met de grote stukken inboedel

Veel mensen kiezen ervoor om op de verhuisdag te beginnen met de kleine inboedel. De verhuiswagen wordt al eerst volgestopt met de kleine verhuisdozen omdat het zo lijkt alsof de verhuizing erg snel gaat. In de praktijk is het handiger om eerst de grote stukken inboedel over te brengen naar de nieuwe woning. Wanneer blijkt dat niet alles binnen dezelfde dag kan gebeuren, hoeft er op dit moment geen rekening meer gehouden te worden met de huurprijs van de verhuiswagen of aanhangwagen. Dit omdat de grote inboedel alleen in een verhuiswagen kan en de kleine inboedel ook met de eigen auto de dag erna vervoerd kan worden.

Deel dit bericht