Wat als je riool verstopt zit?

Wat als je riool verstopt zit?

Wat moet je als inwoner van Breda doen als je riool verstopt is? Dat is een vraag die veel Bredanaars in de greep houdt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om het riool zelf te ontstoppen, maar lang niet altijd lukt dat. Dan is je riool ontstoppen in Breda door een professionele rioolontstopper absolute noodzaak. Maar wanneer is het nodig om je riool ontstoppen in Breda bedrijfsmatig te regelen? En in welke situaties kun je dit probleem gewoon zelf oplossen? In dit artikel leggen we het je uit!

Een eenvoudige verstopping kun je gewoon zelf verhelpen

Als inwoner van Breda kun je jouw riool ontstoppen in Breda vaak zelf oplossen door een of meer simpele ingrepen. De meeste verstoppingen zitten aan het begin van je riool. Vaak worden deze veroorzaakt doordat er afval in de afvoer zit, zoals maandverband, kinderspeelgoed, een overvloed aan wc-papier die een prop gevormd heeft en voor een beknelling zorgt en soortgelijke situaties. Als dit het geval is, kun je door gebruik te maken van een ontstopper (een rubberen zuignap met een houten of kunststof stok). Deze ontstopper kun je op de wc uitgang op en neer drukken, waardoor er druk ontstaat en de prop vaak snel losschiet. Werkt dit niet dan kun je altijd nog gebruik maken van een zogenoemde ontstoppingsveer. Deze kun je in de verstopte afvoerbuis drukken en zo de verstopping wegduwen of eruit trekken. Simpele oplossingen dus voor een vervelend probleem!

Een middeltje maken kan ook helpen

Als je riool in Breda verstopt is, kun je er ook voor kiezen om een sopjes met heet water en soda te gebruiken om de verstopping op te lossen. Giet het mengsel in de wc en wacht vervolgens ongeveer 10 minuten, zodat het middel zijn werk kan doen. Vaak lost dit middel de verstopping in je toilet snel op en kun je de wc daarna weer als vanouds doorspoelen!

Let op: er worden tegenwoordig ook chemische ontstoppingsmiddelen aangeboden. Dit type middelen ontraden we. Ze kunnen namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid (denk aan allergische reacties) en ze zijn, ook dat is niet ideaal, ze zijn vaak erg slecht voor het milieu. Kies daarom liever voor een natuurlijke en professionele aanpak van je rioolprobleem en laat chemische middelen staan. Mocht het allemaal echt niet lukken? Schakel dan gerust een rioolontstopper in. Zij komen je snel helpen en lossen de verstopping op!

Deel dit bericht