Wat heeft invloed op de waarde van je woning?

Wat heeft invloed op de waarde van je woning?

Een hoop factoren hebben invloed op de waarde van je woning, bijvoorbeeld door het toevoegen van zonnepanelen kan de waarde van het huis stijgen. Ook het verbouwen van de badkamer, keuken of slaapkamer kan ervoor zorgen dat de waarde van het huis stijgt. Er zijn ook een aantal factoren die ervoor zorgen dat het huis minder waard wordt. Wij laten ons huis taxeren door Van der Eijken, zo zijn we verzekerd van een correcte taxatie en lopen we niet tegen onverwachte problemen aan.

Het bouwjaar van de woning

Afhankelijk van het onderhoud en laatste verbouwingen kan het bouwjaar van de woning een grote invloed hebben op de verkoopprijs. Wanneer de woning oud is kan het in sommige gevallen zorgen voor een hoop kosten. Zo kan het zijn dat er nog asbest verwijderd moet worden en de hele woning moet worden voorzien van nieuwe isolatie. Daarnaast kan er een complete verbouwing nodig zijn om de woning leefbaar te maken en inclusief nieuw dak kan dit een aardige duit kosten. Mocht al dit werk al gedaan zijn, dan heeft dit een positief effect op de vraagprijs.

De grootte van het perceel

Hoe groter de woning, des te hoger de vraagprijs uit kan vallen. Maar niet alleen het aantal bewoonbare vierkante meters tellen mee, ook de totale oppervlakte van woning tellen mee. Mocht u de tuin willen uitbreiden? Vraag dan aan een van de aangrenzende buren of ze een deel van hun tuin willen verkopen. Zo kan jouw woning meer waard worden of kun je genieten van een grotere tuin.

Het energielabel van het pand

Mocht het pand niet veel energie verbruiken en voorzien zijn van zonnepanelen, dan kunt u een hogere prijs verwachten dan wanneer het pand voorzien is van slechte isolatie en nog volledig op gas verwarmd wordt. Hoe meer werkzaamheden er nog moeten gebeuren, des te lager de vraagprijs van de woning zal uitvallen. Je kunt er dus voor kiezen om je woning te verduurzamen, op deze manier zullen je maandelijkse lasten dalen en de waarde van je woning stijgen.

Deel dit bericht