Welke vragen moet je stellen bij het bezichtigen van een woning?

Welke vragen moet je stellen bij het bezichtigen van een woning?

Het is eindelijk zover, jij hebt interesse in een woning. Dat betekent tijd vrij maken voor een bezichtiging. Het stellen van de juiste vragen wordt vaak vergeten. Dit komt omdat mensen afgaan op wat ze zien en niet op wat ze niet zien. Is het een woning in de buurt van Roosendaal? Dan kan jij FS-Verhuizingen inschakelen bij jou verhuizing naar Roosendaal.

Vragen over de woning en verkopers

Het is wel handig om te weten waarom de verkoper wil verhuizen. Is de verkoper gescheiden of heeft hij of zij een nieuwe baan aan de andere kant van het land? Dat is natuurlijk wel even iets anders dan dat er problemen zijn met de buren of dat er gebreken zijn aan de woning. Wil de eigenaar van de woning snel uit het huis, dan zou je een lager bod uit kunnen brengen, vraag daarom altijd naar de reden van verkoop. Hoe lang het huis al in de verkoop staat is ook altijd handig om te vragen. Staat het huis namelijk al langer te koop dan een half jaar, dan is de kans groter dat de verkoper akkoord gaat met een lager bedrag. De antwoorden op deze vragen geven jou meer informatie over de buurt en de buren. Daarna kan jij jezelf afvragen of jij jezelf hier ziet wonen. Zie jij jezelf hier niet wonen, dan moet je verder kijken. 

Vragen over het onderhoud van het huis

Door vragen te stellen over het onderhoud van het huis, krijg je niet ineens bijkomende kosten waar je niet op gerekend had. Vragen zoals: hoe oud is de keuken of badkamer, wat is de staat van de cv-installatie en hoeveel geld ben ik ongeveer kwijt aan maandlasten, kunnen je inzicht geven in de kosten voor het huis. Heb je vernomen dat er veel andere mensen geïnteresseerd zijn, dan moet je sneller gaan handelen, maar laat je niet verleiden tot een overhaaste beslissing.

Vragen over de woonomgeving

Heb jij kinderen en vind je het belangrijk dat er in de buurt een speelplein is? Dan is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de omgeving van de woning. Vragen die je kan stellen zijn: wie wonen er in de omgeving, worden er wel eens evenementen georganiseerd en zijn er hondenuitlaatplaatsen. Wil je graag dat de school voor je kinderen dichtbij is, dan moet je ook vragen wat de afstand is tot de school. Vind je openbaar vervoer belangrijk dan is het goed om te vragen of er dichtbij een bushalte is. Al deze vragen kunnen jouw beslissing beïnvloeden. Juist daarom is het belangrijk om genoeg vragen te stellen.

Deel dit bericht