Voordelen van hoelahoep fitness

Voordelen van hoelahoep fitness

Misschien heb je de nieuwe trend al wel gezien, hoelahoeps zijn namelijk bijna niet te missen op populaire fitnessaccounts op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Hier is dan ook een goede reden voor, hoelahoep fitness heeft namelijk talloze voordelen en is ook nog eens goedkoop en simpel. Je kunt het namelijk doen waar je maar wil en je hoeft geen abonnement ergens af te sluiten. Hier leggen we je uit welke voordelen er nog meer aan hoelahoep fitness zitten.

Het is gemakkelijk

Zoals we al zeiden, hoelahoep fitness is goedkoop door de weinige materialen en het feit dat er geen abonnement voor nodig is. Je kunt gewoon een fitness hoelahoep kopen en verder heb je niks nodig. Bovendien weten we allemaal vanuit jongs af aan hoe we moeten hoelahoepen, dit maakt het simpel om ermee te beginnen zelfs op een oudere leeftijd. Verder denk je misschien dat zo’n grote ring moeilijk is om te vervoeren, maar vaak kun je de hoelahoep uit elkaar halen en passen de stukken makkelijk in een tas.

Training van verschillende spieren

Door hoelahoep fitness uit te oefenen, train je verschillende onderdelen van je lichaam tegelijkertijd. Je maakt een beweging die niet echt normaal is voor je lichaam, waardoor dus ook spieren getraind worden die je in het dagelijks leven minder regelmatig gebruikt. De voornaamste spieren die je traint zijn natuurlijk de buikspieren. Deze moeten tijdens de volledige workout aangespannen blijven om de snelheid van de ring te behouden, zodat deze niet valt. Een voordeel hiervan is dat je focust op de vetverbranding in een bepaalde zone en je buikspieren zichtbaar kunnen worden. Je zorgt ook voor het slinken van je taille, waardoor de zandlopervorm zichtbaarder wordt. Behalve je buikspieren train je ook je been- en bilspieren.

Het zorgt voor calorieverbranding

Zoals we al zeiden, hoelahoep fitness zorgt voor veel vetverbranding. Door je spieren aan te spannen worden er veel calorieën verbrand, maar ook de beweging die gedaan wordt, is goed voor vetverbranding. Met deze activiteit is je lichaam constant in beweging en dus verbrand je meer calorieën dan met normale spiertraining. Deze constante bewegingen zijn ook goed om een conditie op te bouwen. Je doet dus cardio en spiertraining tegelijk.

Deel dit bericht