3 tips om inbrekers op kantoor te voorkomen

3 tips om inbrekers op kantoor te voorkomen

Een inbraak meemaken is absoluut niet prettig, zeker niet op je kantoor, waar waarschijnlijk een hoop waardevolle spullen, zoals computers staan. De beveiliging van je kantoor is daarom dan ook erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om je kantoor te beveiligen en om inbraken te voorkomen. In het artikel hieronder sommen we er drie voor je op.

Total security

Wanneer je een groot kantoorpand hebt, of een pand met echt veel waardevolle spullen, is het verstandig om na te denken over het inhuren van een of meerdere beveiligers. Zij zijn dag en nacht aanwezig in jouw pand en houden alles goed in de gaten. Ze maken ook duidelijk kenbaar dat ze er zijn, wat dieven en criminelen direct al afschrikt. Op die manier zijn jouw spullen en je werknemers allemaal goed beveiligd en hoeven jullie niet bang te zijn dat er iets gebeurd. Wil je meer weten over het inhuren van een beveiliger en welke mogelijkheden daarvoor zijn? Op de website van SERIS kun je hier alles over vinden.

Zorg voor goede sloten en raambeveiliging

Als je een simpel te kraken slot op je deur hebt zitten, is het eigenlijk gewoon afwachten tot een inbreker daarachter komt en bij je binnen stapt. Goede sloten zijn dan ook erg belangrijk. Hierbij kun je op verschillende keurmerken letten en je kunt ook je slotenmaker vragen om advies voor een goed slot.

Naast een goede beveiliging van je sloten, is raambeveiliging ook erg belangrijk. Zorg er ten eerste voor dat alle ramen in ieder geval dicht zitten wanneer je het kantoor verlaat. Verder is het handig als ook de ramen op slot kunnen en je goed dik glas hebt dat niet makkelijk te breken is. Ook hiervoor kun je om advies vragen bij verschillende beveiligingsexperts.

Een camerabeveiliging en alarm

Het ophangen van beveiligingscamera’s is helemaal geen verkeerd plan. Zo’n camera neemt namelijk de hele dag alles op wat er gebeurd, waardoor je de beelden terug kunt kijken wanneer er een keer ingebroken wordt. Dat is echter niet het grootste voordeel van een beveiligingscamera. Criminelen weten namelijk heel goed dat zo’n camera de kans dat ze gepakt worden enorm vergroot, waardoor ze toch maar een ander doelwit kiezen. Een beveiligingscamera schrikt dus af. Datzelfde geldt voor een alarm. Wanneer criminelen weten dat er een alarm hangt, breken ze vaak niet in, omdat dat ervoor zorgt dat de hele buurt wakker wordt en komt kijken. Daarbij kun jij dan snel de politie waarschuwen.

Deel dit bericht