Een machine huren of kopen?

Een machine huren of kopen?

Misschien begin je binnenkort wel met klussen en heb je wat machines nodig. Deze machines kun je kopen of huren, aan beide opties zitten voordelen. In dit artikel behandelen we het huren en kopen van een machine, zodat je zelf kunt beslissen wat je gaat doen.

Een machine huren

Tegenwoordig kun je alles huren, een machine dus ook. Vrijwel iedere soort machine is te huur en er zitten behoorlijk veel voordelen aan het huren van een machine bij Spapens Verhuur nabij Breda. Door een machine te huren, betaal je alleen voor de tijd waarin je hem nodig hebt. Daarna kun je de machine weer terugbrengen en ben je er vanaf. Je hoeft de machine dus nergens meer op te slaan en je hoeft deze ook niet te onderhouden. Vaak ben je met het huren van een machine wel iets duurder uit dan met het kopen van een machine, mits je de machine vaker nodig hebt. Als je de machine slechts een dagje of twee nodig hebt, is het huren van een machine een uitstekend plan. Soms kun je machines zelfs leasen, aan het eind van de huurperiode heb je de machine dan volledig afbetaald en is deze van jou.

Een machine kopen

Begin je een eigen bedrijfje, of ben je gek op klussen en doe je dat dan ook regelmatig? Dan is het verstandig om een machine te kopen. Wanneer je namelijk een machine koopt, heb je deze altijd bij de hand en kun je hem dus ook altijd gebruiken. Het voordeel van het aanschaffen van een machine, is dat je hier vaak iets van garantie op krijgt. Wanneer de machine dan kapot gaat, krijg je vaak (een deel van) je geld terug, of een nieuw exemplaar. Daarbij kun je de machine ook weer verkopen als je hem niet meer nodig blijkt te hebben, waardoor je een deel van je uitgegeven geld weer terugverdient. Je kunt zelfs besluiten de machine te verhuren op dagen dat je hem niet gebruikt, zodat je zelfs nog een beetje verdient op het ding.

Deel dit bericht