Hoe richt je een horecazaak in? 

Hoe richt je een horecazaak in? 

Wanneer je een eigen horecazaak hebt, is het belangrijk om deze op een juiste manier in te richten. Het moet praktisch, tijdloos, sfeervol en passend zijn en alles moet dus goed op elkaar aansluiten. Dit kan lastig zijn als je niet veel verstand van interieur hebt. Wanneer je graag wilt dat er een specialist meekijkt met het inrichten van jouw zaak, kun je Studio Nine Design inschakelen. Ook lees je in dit artikel nog een aantal belangrijke tips bij het inrichten van jouw horecazaak.

Wie is de doelgroep? 

Bij het inrichten van de horecazaak is het heel belangrijk om te weten wie er te gast komen. Welke doelgroep wil je graag aantrekken met jouw horeca interieur? Bij een bruin cafe zul je vooral vriendengroepen aantrekken en bij een hippe cocktailbar komen vooral jonge hippe mensen te gast. Heb jij een familierestaurant of een ontbijttentje? Deze hebben allebei een ander publiek. Onderzoek je publiek en ga vervolgens na of alle details van jouw zaak eigenlijk wel aansluiten bij deze doelgroep. Volg de routines die zij ook volgen en vraag jezelf daarbij steeds af: is dit geschikt voor mijn doelgroep?

Goede verlichting is erg belangrijk!

Goede verlichting is iets wat je niet mag vergeten bij het inrichten van een horecazaak. Je kunt een gaaf interieur hebben, maar als de verlichting niet klopt, zal dit interieur niet goed tot zijn recht komen. Een goed lichtniveau draagt dus ook zeker bij aan de beleving van jouw klant. Te weinig licht is niet fijn, maar teveel licht is ook niet goed en haalt de hele sfeer weg. Let hier dus erg goed op!

Ga voor een echte eyecatcher! 

Zorg voor een grote en verrassende eyecatcher in jouw zaak. Dit kan een groot logo zijn, een grappig schilderij of  een mega grote en vette lamp. Je kunt het zo gek niet bedenken. Een eyecatcher hoeft niet eens zo duur te zijn. Het gaat er vooral om dat jouw zaak ergens om bekend staat en dat mensen hiervan een foto kunnen delen op social media. Dit is meteen een goede marketing tip voor jouw horecazaak!

Deel dit bericht