Moet je je auto altijd verzekeren?

Moet je je auto altijd verzekeren?

Als je een auto hebt, ben je in Nederland wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Dat wil niet zeggen dat je geen keus hebt in hoe je je wagen verzekert. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste autoverzekering, zullen wij hier een aantal opties presenteren. Het maakt namelijk uit hoe oud je auto is, of je veel extra accessoires in je auto hebt aangebracht en wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Wat je ook kiest, je zult merken dat er voor iedereen een passende oplossing te vinden is die helemaal niet duur hoeft te zijn.

De leeftijd van je auto

Je kunt een auto kopen voor een paar honderd euro, maar je kunt ook vele tienduizenden euro’s spenderen aan je nieuwe bolide. Het spreekt voor zich dat de oude auto minder verzekeringen nodig heeft dan de nieuwe. Wanneer je auto meer dan negen jaar oud is, is het voldoende om de wettelijk verplichte WA-verzekering te nemen. Met deze verzekering voor je auto voorkom je voornamelijk dat anderen in de problemen raken omdat schade die jij toegebracht hebt, uitgekeerd wordt. Deze verzekering dekt geen kosten die gemaakt moeten worden wanneer jouw eigen auto schade heeft opgelopen. Is je wagen tussen de 6 en 9 jaar oud, dan kun je kiezen voor een WA+ verzekering. Deze verzekering vergoedt ook de schade die is opgelopen als gevolg van een diefstal, een brand of ruitschade.

Neem geen risico’s met je nieuwe wagen

Als je een nieuwe auto hebt gekocht, is de kans ook groot dat je fors in de buidel moet tasten wanneer je een aanrijding hebt gehad. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus zorg voor een goede verzekering. Wil je geen enkel risico lopen, kies dan voor een Allrisk verzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je ’s nachts goed kunt slapen want alle mogelijke risico’s zijn gedekt, mits je aan de voorwaarden voldoet. Wil je echt geen enkel risico lopen, kijk dan ook eens naar de aanvullende pakketten die je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld ook je accessoires extra laten meeverzekeren.

Hoe pak je voordeel?

Verzekeringen kunnen mooie kortingen aanbieden wanneer je bij een maatschappij meer dan een verzekering afsluit. Zelden hebben mensen slechts alleen een autoverzekering, dus kijk eens bij je huidige verzekeraar of deze jou ook pakketvoordeel kan aanbieden. Dit kan aanzienlijk veel geld schelen per jaar en toch kun je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent. Vergeet ook niet om aan het einde van het jaar de polissen even goed door te nemen. Het kan namelijk de moeite waard zijn om van verzekeraar te wisselen omdat zij ieder jaar met aantrekkelijke aanbiedingen kunnen komen. Wat je echter ook kiest, zorg ervoor dat je goed verzekerd bent. Dat kan een hoop problemen voorkomen.

Deel dit bericht