Wanneer schakel je een incassobureau in

Wanneer schakel je een incassobureau in

Een incassobureau is erin gespecialiseerd de betaling die een klant nog niet aan je heeft gedaan alsnog te “incasseren”. Vandaar natuurlijk ook het woord incassobureau. In principe heeft een incassobureau geen bijzondere regels waardoor zij meer recht hebben op de betaling. Wel heeft een incassobureau alle nodige kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat klanten alsnog betalen. Ook kent het incassobureau natuurlijk de juridische regels. Hiervan wordt dan ook op de juiste manier gebruik gemaakt wanneer je een incassobureau inschakelt. De vraag bij velen is echter: Wanneer schakel je eigenlijk een incassobureau in?

Klanten die niet betalen

Als ondernemer zijnde is de kans groot dat je vroeg of laat ooit te maken krijgt met klanten die te laat of zelfs helemaal niet betalen. Dit zijn de momenten waarop een incassobureau er voor je kan zijn. Rechtnet.nl uw Incassobureau Roosendaal helpt betalingen alsnog binnen te halen. Stel, je hebt een klant zijn factuur gestuurd, maar hij of zij heeft niet binnen het termijn betaald. Dan is het een aanrader om eerst een herinnering te versturen. Als de klant ook hier na enkele weken totaal geen reactie opneemt en contact opnemen ook niet lukt, dan kan een incassobureau een goed idee zijn.

Hoe werkt het?

Het incassobureau zal eerst natuurlijk de situatie bekijken. Vervolgens zullen zij een beslissing nemen of het bijvoorbeeld nog te vroeg is of niet. Als het juiste moment er is zal de persoon bijvoorbeeld via de mail worden benaderd met de mededeling dat er een incassobureau is ingeschakeld. Vaak schrikken klanten hier al behoorlijk van waardoor ze alsnog meteen betalen. Indien dit niet het geval is komen er natuurlijk vervolgstappen. Wat de vervolgstappen precies zijn kan verschillen per situatie. In de meeste gevallen betaal je overigens zelf geen geld uit je zak aan het incassobureau. Het incassobureau krijgt vaak slechts een deel van het bedrag dat van de klant geïncasseerd moet worden. Rechtnet.nl uw Incassobureau Roosendaal zal er alles aan doen ervoor te zorgen dat de klant alsnog binnen de kortste keren betaalt. Specialisten zullen hierbij dan ook optimaal inspelen op de juridische regels om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken.

Deel dit bericht