Wat je moet weten als je in Amerika gaat studeren

Wat je moet weten als je in Amerika gaat studeren

Voor veel mensen is studeren in Amerika een droom. Je kan naar een high school in Amerika, universiteit of college gaan. Wat het ook mag zijn het is een ervaring in je leven om niet te missen of te vergeten. Een uitwisseling in Amerika is natuurlijk een grote stap en er komt veel bij kijken. Ook is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn of waar je rekening mee moet houden. We gaan je daarom in dit artikel een aantal dingen vertellen die je moet weten als je gaat studeren in Amerika of als je van plan bent om te gaan studeren in Amerika.

Bachelor & master

Je kan als je in Amerika gaat studeren, kiezen voor een masterstudie. Je kunt op een universiteit instromen in een zogenaamde ‘master’s degree’ na afronding van een bachelor’s degree. De duur van een master is verschillend. In Amerika zijn er masters met een wetenschappelijke en beroepsgerichte oriëntatie en deze kunnen een tot drie jaar duren. Bij een wetenschappelijk georiënteerde master is ook het schrijven van een scriptie meestal vereist. Deze masters duren vaak een jaar. Een beroepsgerichte master duurt vaak twee tot drie jaar. Als je interesse hebt in een masterstudie in Amerika kan je op Information planet een kijkje nemen om te ontdekken welke universiteit het beste bij jou past.

Minor

Als je momenteel bezig bent met een bacheloropleiding in Nederland en voor een korte periode naar Amerika wil gaan, dan kan kan je een minor volgen op een Amerikaanse universiteit.Bij vrijwel alle opleidingen in Nederland is een minor een onderdeel van het studieprogramma, een minor duurt een semester. Je kan je minor ook in het buitenland volgen, dus ook Amerika. 

Vakkenpakket

Een vakkenpakket op een universiteit in Amerika is heel anders dan een vakkenpakket in Nederland. In Amerika volg je in het eerste jaar heel veel verschillende vakken inverschillende richtingen. Aan het einde van het eerste jaar geef je aan in welk vak of welke richting je wilt gaan specialiseren. Dit wordt ook wel je major genoemd. Een universiteit in Amerika is vooral aan te raden als je interesse wat breder ligt. Een ander groot verschil tussen Nederland en Amerika is dat er binnen de bacheloropleidingen in Amerika veel creatieve en artistieke vakken worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan muziek, dans of acteren. Er is ook veel aandacht voor communicatieve vaardigheden binnen de vakken die worden gegeven en is er extra aandacht voor het ontwikkelen van kritisch denkvermogen. Debatteren is een voorbeeld van een vak waar daar veel aandacht voor is.

Deel dit bericht