De verzorging van hair extensions

De verzorging van hair extensions

Wanneer jouw haar niet langer groeit, is er de optie om hair extensions te nemen. Hair extensions worden ook vaak genomen bij mensen met dun haar. Het nemen van hair extensions heeft dus niet bij iedereen dezelfde reden. Wanneer jij kiest voor hair extensions kan je het beste kiezen voor real hair extensions. De echte haarstukjes zorgen ervoor dat jouw coupe een natuurlijke haarverlenging krijgt. Zo krijg je een heel natuurlijk effect. 

Hoe was je jouw hair extensions? 

Wanneer jij jouw hair extensions wilt wassen moet je met een paar dingen rekening houden. Het is verstandig om van te voren jouw extensions goed te kammen of te borstelen. Was jouw hairextensions met een goede pH neutrale shampoo en gebruik daarna een voedend haarmasker of een creme. Dit omdat jouw hairextensions van nature geen voeding binnenkrijgen. Pas wel op dat jij het haarmasker- of crème voornamelijk in de punten en de lengtes gebruikt en niet op de keratine bondjes zelf (dus aan de bovenkant). De waxbondjes kunnen hierdoor zacht worden en uitzakken, waardoor jij hairextensions kunt verliezen.

Droog de haren voorzichtig met een handdoek. Wanneer je niet voorzichtig met de handdoek wrijft komen er klitten in het haar. Hairextensions van echt mensenhaar kunnen gewoon geföhnd worden net als jouw eigen haar. De hairextensions kunnen wel droger aanvoelen en daarom adviseren wij om de haren te beschermen tegen de hitte van de föhn met een speciaal hitte beschermend serum. Dit geldt ook wanneer jij jouw haren wilt gaan stijlen met een stijltang. Pas op dat je de hitte beschermende producten niet op de wax bondjes doet, omdat de bondjes hierdoor zacht kunnen worden en daardoor los kunnen laten.

Hoe kam of borstel je de hair extensions? 

Het borstelen of kammen van het haar is belangrijk, zo blijft het haar mooi en zonder klitten. Borstel de hair extensions alleen als ze droog zijn. Houd tijdens het borstelen het haar vast aan de aanzet van jouw hoofd. Vergeet niet om ook over de wax bondjes zachtjes te borstelen. Kam of borstel voor het slapen gaan jouw haar met de hairextensions goed. Je kan het beste jouw haar in een vlecht doen voor het slapen gaan. Het is niet verstandig om met nat of vochtig haar te gaan slapen want zo ontstaan er klitten in het haar.

Kan en mag je zwemmen of sporten met hair extensions? 

Zwemmen in de zee of in een zwembad met chloor water is geen enkel probleem. De hair extensions kunnen dan wel droog en stug aanvoelen. Zorg er daarom altijd voor dat je na het zwemmen jouw haar goed uitspoelt. Jouw haar vast dragen tijdens het sporten of zwemmen vermijd klitten. Gebruik na het zwemmen of sporten een shampoo die geschikt is voor jouw haartype in combinatie met een goede conditioner. Na het sporten is het ook zeer raadzaam om de extensions extra goed te wassen.

Deel dit bericht