Wat maakt Circuit Catalunya zo’n uitdaging?

Wat maakt Circuit Catalunya zo’n uitdaging?

Formule 1, officieel de FIA Formula One World Championship, daar zijn we allemaal wel bekend mee. Ieder jaar zitten we weer voor de tv en zien we alle coureurs weer racen op allerlei verschillende Circuits. 7 tot en met 9 mei 2021 wordt het op het Circuit de Barcelona-Catalunya gehouden maar waarom is deze baan zo’n uitdaging?

Wat voor circuit is het?

Circuit de Barcelona-Catalunya is een allrounder circuit. Eerst stond de baan bekend als circuit de Catalunya maar na een sponsordeal met de gemeenteraad van Barcelona in 2013 is het naar het Circuit de Barcelona-Catalunya veranderd. Het circuit bevindt zich in het dorpje Montmeló net buiten Barcelona. Het circuit heeft maar liefst 16 bochten, is 4,7 kilometer lang en is in de woorden van GPToday.net een ‘bandenvretende baan’. Ook heb je hoogteverschillen en slecht zicht op sommige bochten. Hierdoor is de baan een grote uitdaging en moet je als coureur veel lef hebben om in de bochten in te halen. Meer informatie over de Spaanse Grand Prix kun je op GPToday.net vinden.

De geschiedenis van het circuit

Het circuit werd in 1991 gebouwd en gelijk datzelfde jaar begon het organiseren van de Spaanse Grand Prix. Ook andere evenementen zijn bij het Circuit de Barcelona-Catalunya gehouden zoals bijvoorbeeld de Olympische Zomerspelen, Catalaanse motor Grand Prix, World RX of Spain en nog veel meer. De eerste coureur die een prijs won voor de Formule 1 op dit circuit was Nigel Mansell. Bij een evenement zoals Formule 1 zijn testdagen natuurlijk erg belangrijk, voor veel mensen zijn deze testdagen de officiële opening van het Formule 1 seizoen.

Circuit Catalunya bezoeken

Is je interesse gewekt en zou je graag Circuit de Barcelona-Catalunya willen bezoeken en in het echt zien, dat kan! Op bepaalde dagen van het jaar wordt het Circuit geopend voor het publiek en mag je jouw eigen auto op de racebaan brengen en 20 minuten op de baan rijden. Je kan dan de uitdaging van Het Circuit de Barcelona-Catalunya zelf gaan meemaken maar natuurlijk zijn hier wel strikte regels aan verbonden over hoe dit uitgevoerd moet worden. Kaarten voor de Grand Prix baan kosten 54 euro, pit-huur is 53 euro en helm huur is 7 euro. Er zitten veel hotels in de buurt dus een verblijf zoeken gaat ook gemakkelijk. Dit is dus eventueel ook een leuk kado voor een echte Formule 1 fan!

Deel dit bericht