Zo maak je de perfecte pizza

Zo maak je de perfecte pizza

Pizza is een erg geliefd gerecht. Meestal bestel je het in een restaurant of als je thuis zit en je iets lekkers te eten wilt bestellen. Vaak wordt er ook wel een pizza gekocht in de winkel en in de oven gegooid. Maar je kan een pizza ook zelf maken, het is dan lekker vers en naar je eigen smaak gemaakt. We gaan je in dit artikel helpen met hoe je de beste pizza kunt maken.

De pizzabodem

Het geheim van een goede pizza zit hem in het deeg. Er zijn hierbij een aantal dingen waarop je moet letten: zorg dat het deeg goed gerezen is, zo kan het luchtig en krokant gebakken worden. Het wordt aangeraden om het deeg een nacht te laten rijzen, maar hoe maak je überhaupt het deeg? Je hebt olijfolie, water, zout, gedroogde gist en bloem nodig. Je mengt deze ingrediënten en kneed goed het deeg. Het is belangrijk dat je het deeg daarna laat rijzen. Het ligt aan welk recept je precies volgt wat de precieze ingrediënten , hoeveelheden zijn en wat de rijstijd is. Je kan zelf kiezen hoe dik je je pizzabodem wilt hebben. Daarna verwarm je je oven op 250 Celsius en bak de pizza. Je kan ook als alternatief bij Monte Pizza Crust een pizzabodem halen. Bij Monte Pizza Crust worden verse pizzabodems gemaakt, je hebt verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen.

De tomatensaus en toppings

Je laat het natuurlijk niet alleen bij een kale pizzabodem, je hebt ook nog toppings nodig. Eerst moet je een laagje tomatensaus aanbrengen. Je kan dit kant en klaar in een potje kopen of je kan het zelf vers maken. Zelf je pizzasaus maken is erg eenvoudig, je hebt gepelde tomaten of tomatenblokjes, ui, knoflook en (gedroogde) kruiden nodig. Denk voor kruiden aan zout peper en eventueel andere kruiden die jou lekker lijken en aan gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano. Daarna voor topping kan je in principe alles gebruiken wat je maar wilt, je kan zelf kiezen welk soort kaas, vis, vlees en hoeveel je op je pizza wilt.

Vegetarisch of veganistisch

Als je vegetarisch of veganistisch ben zijn er natuurlijk ook genoeg mogelijkheden voor een overheerlijke pizza. In veel ingrediënten voor het maken van pizza en ook in kant en klare pizza’s zitten verborgen vis of vlees producten. Check daarom op de verpakking van een product voor het Europese V-label Keurmerk. Je kan eventueel ook nog kijken op allerlei verschillende sites om te controleren of een product echt vegetarisch of veganistisch is. Er zijn ook verschillende artikelen te vinden met tips voor het maken van een vegetarische/veganistische pizza.

Deel dit bericht