5 tips voor een natuurlijke afscheiding van je tuin

5 tips voor een natuurlijke afscheiding van je tuin

Je tuin is de plek voor natuur om te gedijen. Het kan zijn dat je erg gehecht bent aan je tuin en dat je graag wilt dat alles in de tuin natuurlijk is, zo ook de afscheiding. Er zijn behoorlijk wat manieren om je tuin op een natuurlijke manier af te scheiden. In dit artikel geven we je daar vijf toffe mogelijkheden voor.

1. De beukenhaag

De beukenhaag is een enorm populaire natuurlijke afscheiding voor de tuin. Deze haag is een volle, groene (of rode) haag die het hele jaar door blad behoud. Deze haag is niet wintergroen, het blad wordt in de winter namelijk langzaam bruin, maar het blad blijft ‘s winters wel zitten. Dit zorgt ervoor dat je tuin het hele jaar door afgeschermd is en dat de haag er nooit echt kaal en gril uit zal zien. Een beukenhaag planten is daarbij ook nog eens makkelijk en schoon.

2. Boomstammen

Wil je geen levende tuinafscheiding? Dan kun je gaan voor een natuurlijke tuinafscheiding van bijvoorbeeld op elkaar gestapelde boomstammen, of takken, zoals wilgentakken. Zeker een stapel takken geeft een mooi, weelderig uiterlijk aan je tuin. Daarbij zijn zulke op elkaar gestapelde takken enorm goed voor de biodiversiteit in je tuin, het is namelijk de perfecte woning voor insecten.

3. Levende wilgentenen

Veel mensen weten het niet, maar door wilgentenen te planten kun je ook een prachtige, smalle tuinafscheiding creëer. Natuurlijk is de wilg eigenlijk een boom en groeit deze dan ook uit als een boom. Je kunt de wilg echter gemakkelijk en goed snoeien waardoor deze ook echt lang als heg mee gaat.

4. Klimplant

Een klimplant kan voor een schitterende tuinafscheiding zorgen. Plaats een stalen hek om je tuin heen en plant hier een klimplant tegenaan. Je zult zien dat het hek binnen de kortste keren volledig begroeid is door de plant. Je kunt hierbij gaan voor een klimop. Deze is prachtig en blijft het hele jaar groen, maar je kunt ook kiezen voor een grote klim-bloeier. Zo heb je een aantal maanden in het jaar een tuinafscheiding vol bloemen.

5. Bamboe

Bamboe kan prachtig werken als groene afscheiding, maar achter de bamboe moet je misschien nog wel een schutting zetten. De bamboe zelf is namelijk niet volledig dekkend, waardoor je er goed doorheen kunt kijken. Bamboe geeft verder wel een mooie groene indruk en zorgt voor een fijne natuurlijke omgeving.

Het is ook mogelijk om de planten water te geven met opgevangen regenwater!

Hagen-planten.nl

Deel dit bericht