Goed voorbereid op laatste levensfase

Goed voorbereid op laatste levensfase

We hebben het er het liefst niet over, maar hoe je het ook wendt of keert, de dood is een deel van het leven. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Het laatste dat je wilt, is dat je nabestaanden tegen problemen aanlopen na jouw overlijden. Daarnaast wil je zelf ook niet te maken krijgen met onvoorziene zaken als een dierbare overlijdt. Het is derhalve belangrijk om goed voorbereid te zijn op onze laatst levensfase. Het is een stuk overzichtelijker om bij leven alle zaken goed te regelen. Als je alles goed geregeld hebt, zorgt dat voor rust, zowel bij jezelf als bij je toekomstige nabestaanden. Hoe kun jij je goed voorbereiden op je laatste levensfase? Dat en meer bespreken we in dit artikel.

Woning ontruimen na overlijden

Als nabestaanden is het al hectisch en emotioneel genoeg en het ontruimen van de woning van de overledene kan een zware belasting zijn. Goedkoop Ontruiming ontruimt de woning na overlijden. Dan ben je ervan verzekerd dat de ontruiming netjes en in overleg met de nabestaanden gebeurt.

Cremeren of begraven

Een open deur wellicht, maar het is verstandig om je wensen voor je uitvaart aan je familie kenbaar te maken. Wil je gecremeerd of begraven worden? Je kunt dit vastleggen in jouw persoonlijke uitvaartplan. Als je voor crematie kiest, kun je ervoor kiezen om je as op een voor jou belangrijke locatie uit te laten strooien of om de as in een urn te bewaren. Ook als je begraven wilt worden, is het belangrijk om onder andere vast te leggen voor soort graf je wilt. Je kunt tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen voor een milieuvriendelijk bosgraf. In een bosgraf ga je letterlijk op in de natuur. Je kunt ook kiezen voor een ‘normale’ doodskist om in begraven te worden. Regel dit soort zaken voor je overlijden, zodat jouw nabestaanden dit niet voor jou hoeven te beslissen.

De woning

Als je een koopwoning hebt en je daar tot je dood in blijft wonen, dan betekent dit dat je nabestaanden de woning erven. Doorgaans zal de woning snel verkocht worden om het met de fiscus af te kunnen regelen. Als je in een huurwoning woonde tot je overlijden, dan zullen je nabestaanden de huurwoning leeg op moeten leveren aan de verhuurder. In beide gevallen zal de woning ontruimd moeten worden. Dit kun je voor je nabestaanden zo gemakkelijk mogelijk maken door alvast een plan te hebben voor de ontruiming van je woning. Je kunt hiervoor terecht bij Goedkoop Ontruiming.

Deel dit bericht