Waarom willen veel mensen een tuin op het zuiden?

Waarom willen veel mensen een tuin op het zuiden?

Bij het bezichtigen en kopen van een huis komen meerdere adviezen en meningen om de hoek kijken. Voordat men bij een huis komt kijken, zijn er vaak al vele eisen. Het zal je misschien verbazen, maar de meeste eisen worden gesteld aan de tuin. Hij moet namelijk groot zijn, een schuur hebben en moet het liefst aan de zuidkant zitten. Een tuin op het zuiden? Ja, dat is één van de meest gestelde eisen. Waarom dit zo is? Dat kunnen wij van ontwerpbureau Luijendijk slechts met enkele redenen duidelijk maken!

Altijd zon

De belangrijkste reden voor het hebben van een tuin op het zuiden is vanwege het feit dat er altijd zon is in de tuin. Zowel in de zomer als de winter maakt de zon zijn volle baan langs jouw tuin, waardoor zowel jijzelf als jouw bloemen en planten het gehele jaar, de gehele dag van de zon kunnen profiteren.

Minder stookkosten

De tuinkant van een huis heeft vaak een groter raamoppervlak. Wanneer jouw tuin op het zuiden staat, zorgt dit er dus voor dat de gehele dag de zon (wanneer deze schijnt) op het raamoppervlak is gericht. Op deze manier warmt de zon het huis gemakkelijk op. Dit kan in frisse tijden ervoor zorgen dat je minder hoeft te stoken, en dus best wat geld kan besparen.

Optimale zonnepanelen

Een andere reden van een tuin op het zuiden staat in verband met het hebben of willen aanschaffen van zonnepanelen. Wanneer er zonnepanelen op het dak van jouw huis zijn bevestigd, is het vaak zo dat deze maar een gedeelte van de dag door het zonlicht getroffen worden. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de plaats van de zonnepanelen op uw dak. Echter wanneer jij jouw zonnepanelen aan de kant van de tuin op het zuiden plaatst, zullen deze de gehele dag in contact zijn met de zon. Dit levert dus extra veel op! Vergeet ook zeker niet om al het regenwater te hergebruiken!

Heb je nog vragen of wil je meer te weten komen over verschillende aspecten in verband met een tuin, van een tuinontwerp tot wat handige tips? Bezoek onze site en neem eventueel contact met ons op!

Deel dit bericht