Zo houd jij jouw tuin mooi en netjes

Zo houd jij jouw tuin mooi en netjes

Met een aantal simpele tips houd jij jouw tuin het hele seizoen mooi en netjes. Zo geniet je er tenslotte het meeste van en tijdens het onderhoud en het opruimen ben je ook nog eens lekker buiten bezig.

Tegels schoonmaken

Erger jij je ook zo aan vieze tegels? Ze kunnen de hele uitstraling van je tuin aantasten. Gelukkig zijn er zeker manieren om je tegels schoon te maken. In de zomer worden ze gelukkig niet zo snel vies, dus als je ze in de lente reinigt, heb je er een poos plezier van. Hoe krijg je die ontsierende groene aanslag weg? Begin met het vegen van je tegels. Dan weet je tenminste zeker dat er geen bladeren en vuil meer aanwezig is. Vervolgens meng je een liter azijn met een liter water. Hiermee schrob je de tegels. Laat het daarna een tijdje intrekken en je zult zien dat de aanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt. En het zal zeker ook een tijdje wegblijven. Het is het handigst om dit klusje op een zonnige dag uit te voeren, want dan werkt het nog beter en sneller. En jij profiteert meteen van het zonlicht.

Aanslag van schutting halen

Ook een schutting krijgt in de natte seizoenen te maken met vieze aanslag. Ook die aanblik ontsiert je tuin. Gelukkig is ook deze aanslag zeker te verwijderen. Neem hiervoor vijf lepels soda en vijf lepels groene zeep. Die roer je allemaal door een emmer vol met water. Je smeert dit vervolgens op je schutting. Daarna boen je de schutting met een borstel en vervolgens spoel je het water eraf. Het verschil zal meteen te zien zijn.

Meubels schoonmaken

Hopelijk kun je straks weer vaak in je tuin zitten en genieten van het mooie weer. Maar hoe zien je tuinmeubels er nu uit? Hebben ze ook te maken met aanslag? Dan ga je natuurlijk eerst aan het werk voordat je kunt relaxen op de meubels. Neem hiervoor een heel klein beetje bleek en verder een emmer vol met water. Doe er vervolgens nog een klein scheutje afwasmiddel bij, dan heb je het perfecte mengsel voor je tuinmeubels. Het is belangrijk dat ze eerst goed droog zijn, dus doe dit klusje als het al een tijdje niet geregend heeft. Daarna sop je de meubels in. Op het laatst spoel je ze af met alleen water en je zult zien dat ze meteen enorm zijn opgeknapt. Nu nog je zwembad afdekken en jullie zijn klaar voor een fantastische zomer.

Deel dit bericht