Sfeer creëeren in je tuin? Zo doe je dat

Sfeer creëeren in je tuin? Zo doe je dat

De zon begint steeds vaker te schijnen en de temperaturen beginnen langzaam weer iets meer omhoog te gaan. Dat betekent natuurlijk ook dat we weer steeds vaker naar buiten zullen gaan om lekker in de tuin te zitten. Ben jij van plan om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer zodat je hier een heel seizoen kan genieten van het mooie weer? Lees dan dit artikel verder waarin we jou vertellen over hoe je sfeer kunt creëren in je tuin.

Zitplaatsen

De eerste manier om een gezellig en comfortabel sfeertje in je tuin te creëren is natuurlijk door zitplaatsen in je tuin. Maak een gezellige zithoek met een loungeset en voeg daar wat comfortabele losse stoelen aan toe. Ook kun je natuurlijk fijne zitplaatsen creëren door andere meubelstukken aan je tuin toe te voegen. Denk daarbij aan een leuke poef voor buiten, een schommelstoel of bijvoorbeeld een hangmat. Zorg er voor dat je op meerdere plaatsen in je tuin kunt ontspannen en loungen.

Verlichting

De juiste verlichting kan in elke situatie bijdragen aan een fijne en gezellige sfeer. Wanneer je gezellig met het gezin tot laat in de avond buiten wilt kletsen, is het toevoegen van verlichting aan je tuin natuurlijk essentieel. Zorg dan ook gelijk voor sfeervolle verlichting. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende lichtbronnen die warm licht afgeven. Hang een leuke lichtslinger op tussen de planten en plaats meerdere lantaarnpalen door de tuin heen. Verder kunnen kaarsen natuurlijk ook buiten een hoop sfeer creëren.

Planten

Net als binnen in het huis, brengen planten buiten in de tuin natuurlijk ook een hoop sfeer met zich mee. Meng verschillende bomen en planten in je tuin en zorg voor wat kleur door mooie bloemen te planten. Plant hoge en lage struiken en speel met verschillende groottes van de bladeren voor een gezellig en speels effect.

Decoratie

Door wat decoratiestukken aan je tuin toe te voegen, kan je jouw tuin ook een stuk sfeervoller maken. Leg bijvoorbeeld vrolijk gekleurde kussentjes op de bank, leg een kleed op de grond of hang een mooi schilderij aan de schutting. Ook kun je leuke dingen, zoals lantaarns, in de bomen ophangen.

Een gezellige sfeer in je tuin creëren doe je dus zo. Met comfortabele zitplaatsen, sfeervolle verlichting, gezellige planten en vrolijke decoratie stukken kom je al een heel eind! Zo kun je het hele seizoen genieten van je gezellige tuin.

Deel dit bericht