Wat is het beste: een container huren of kopen?

Wat is het beste: een container huren of kopen?

Containers worden voor uiteenlopende doeleinden toegepast. Zo zijn er puincontainers die in je achtertuin staan als soort afvalbak. Of de containers om goederen te vervoeren, zowel op het land of over zee. De dag van vandaag zijn containers ook heel simpel en makkelijk om te bouwen voor andere doeleinden. Denk maar aan een tentoonstellingsruimte of voor een commerciële stockruimte. Het minste wat je kan zeggen is dat een container multifunctioneel kan worden omgebouwd. De vraag dringt zich op of je een container bij BudgetBak moet kopen of huren. We zetten de voordelen op een rijtje.

Een container kopen: de voordelen

Als je op zoek bent naar een container, sta je voor een dilemma. Ga je nu een container kopen of huren bij BudgetBak? De eerste vraag die je je moet stellen is of je een container voor een langere periode wil gebruiken of niet. Wie de voorkeur geeft om een container voor lange tijd te gebruiken, kiest best voor de aankoop optie. Daarnaast moet je kijken naar een andere parameter. Koop je een fonkelnieuwe eenheid of een reeds gebruikte container. Hou ook rekening mee met de reparatiekosten van een tweedehands container. Belangrijk is dat je een container koopt die past bij je persoonlijke wensen en behoeften. Zo kan je voor je bedrijf bijvoorbeeld op lange termijn uitrekenen hoeveel je bespaart waarbij uiteraard de veiligheid en de kwaliteit van het afval centraal staat.

Een container huren: de voordelen

Een gesloten afvalcontainer huren biedt verschillende voordelen. Het grootste pluspunt is dat andere mensen geen gebruik kunnen maken van je container. Het lijkt misschien een heel bizar verhaal, maar uit ervaring blijkt dat vooral afgelegen containers ook massaal worden gebruikt door vreemde eenden in de bijt. Zo voorkom je ook dat ongewenst afval zoals chemische smurrie niet in je container gaat belanden. Een ander groot voordeel om goedkoop een afvalcontainer te huren heeft te maken met de weersomstandigheden in Nederland. Vooral harde rukwinden kunnen ervoor zorgen dat bepaalde spullen bij open containers te pas en te onpas wegwaaien. Een ander aspect wat je best kunt vermijden is dat andere mensen niet gaan rondneuzen in je containers. Het zou niet de eerste keer zijn dat persoonlijke spullen zomaar op straat terechtkomen omdat andere mensen in je privé bezittingen zitten te grasduinen. Een kleine hint. Naast het voordeel van huren, kan je best ook voluit gaan om voor een gesloten container te kiezen.

Deel dit bericht