Wat zijn de goedkoopste containers?

Wat zijn de goedkoopste containers?

Afvalcontainer huren: alles wat je moet weten

Als je recent bezig bent geweest met verbouwwerkzaamheden, zit je nu waarschijnlijk met heel wat afval. Een kleine hoeveelheid afval is makkelijk weg te doen, maar voor grotere aantallen kun je het best een goedkope container huren. In dit artikel vind je de verschillende soorten containers, welke voor jou het best geschikt is, en waar je de goedkoopste containers kunt huren.

Een container huren, hoe gaat dat?

Als je eenmaal besloten hebt een container in te huren, neem je contact op met het bedrijf dat zich daarin specialiseert. De gewenste container wordt dan geleverd en jij krijgt voor een bepaalde periode—meestal vier weken—de kans om al het afval dat je kwijt wilt hierin te doen. Na verloop haalt het bedrijf dan de container op en gooit het vuil voor je weg.

Bouw- en sloopafval container

Zoals de naam dat al aangeeft, wordt deze container gebruikt voor bouwafval. Deze soort wordt ook wel aangeduid als een container voor gemengd afval. Zo’n container kun je al huren vanaf €235.

Grofvuil containers

Een grofcontainer is de beste optie voor grofvuil, huisraad of restafval en is te gebruiken bij grote opruiming zoals bij een verhuizing bijvoorbeeld. Het gaat hierbij dan om objecten zoals kasten, bedden, tafels en bankstellen. Ook klein bouwafval zoals hout, steen en metaal is toegestaan.

Puin container

Voor een grote verbouwklus in huis is een puincontainer het best geschikt. Denk hierbij aan tegels, steen, beton en dakpannen, dus materiaal dat je min of meer kunt hergebruiken.

Container voor tuinafval

Als het nu gaat om een verbouwklus in tuin, is het beter om een tuinafvalcontainer aan te vragen. Vaak gebruikt men ook de term groen afval hierbij. Ook een houtcontainer is mogelijk voor deze taak. Containers zoals deze vind je al voor €170. Als grond het afvalproduct is, is er een betere optie—een grondcontainer.

Waar een container huren dan?

Er zijn vele bedrijven die containers beschikbaar stellen voor afval na werkzaamheden. Een simpele Google search geeft je al heel wat opties. De bekendste is BudgetBak. Deze heeft goedkope containers in verschillende maten. Van afzetbakken bij verbouwing tot rolcontainers voor bedrijven met afval zoals papier en glas. Neem dus gauw een kijkje en kies de beste container voor jou.

Afval verwijderen hoeft niet moeilijk te zijn, en zelfs ook niet duur. Nu hoef je je geen zorgen meer te maken over afval en de kosten voor het dumpen ervan.

Deel dit bericht