Voordelen van een sportauto hebben

Voordelen van een sportauto hebben

Iedereen droomt er vast wel van. Het in bezit zijn van een sportauto. Lekker over de snelweg scheuren. Je auto pimpen zodat de uitlaat gaat knallen. Misschien bouw je hem zelfs om tot raceauto voor op circuits als Zandvoort en de Nürburgring. In dit artikel krijg jij de voordelen te weten van het hebben van een sportauto.

Je auto trekt veel bekijks

Misschien kies je hier ook wel deels voor als je een sportauto het aangeschaft. Wanneer je door de stad of over de weg rijd is de kans zeer groot dat mensen naar je auto blijven kijken. Neem bijvoorbeeld de Porsche 911. Het is een wereldberoemde auto en veel mensen kennen het merk en het model. Je kan nog meer bekijks krijgen als je je auto hebt getuned. Bijvoorbeeld een opvallende kleur, nieuw motorblok voor meer PK of een nieuwe uitlaat voor een beter geluid.

Grote voordelen voor bij nieuwe klanten

Werk je bij een groot bedrijf en heb je een sportauto privé of van de zaak? Dan kan dit helpen wanneer je naar nieuwe klanten gaat. Let wel op naar wat voor soort klanten je gaat. Non-profit organisaties kunnen bijvoorbeeld kritischer worden tegenover jouw tarieven of zelfs verlegen worden. Echter kan een sportauto goed helpen bij de branches in het hogere segment. Neem daar als voorbeeld de luxe entertainmentbranche en de automotive branche. Hier kan het in je voordeel werken als je met een sportauto aan komt rijden.

Je straalt iets uit

Je kan voor sommige mensen een beetje patserig overkomen als je met je sportauto aankomt rijden. Dit verschilt natuurlijk wel per persoon. Maar als je een sportauto van de zaak hebt en de bedrijfsnaam en logo staan er op val je wel enorm op tussen de reguliere auto’s (naast je natuurlijk een dikkere auto hebt). Mensen zullen dus sneller bij jouw bedrijf komen vragen voor jouw diensten.

Verschil per auto

Natuurlijk verschilt je uitstraling ook nog per automerk -en model. Een Lamborghini Aventador straalt weer een andere status uit dan een Porsche Cayenne. Als je een ZZP’er bent of je mag elke auto kiezen voor een zakelijke auto is het vaak beter om voor een ‘goedkopere’ sportauto te gaan.
Als je een sportauto privé gaat kopen en je kiest voor Porsche kies dan ook gelijk voor een aankoopkeuring van ProCar-Tilburg.

Deel dit bericht