De voordelen van een vakantiehuis kopen in Spanje

De voordelen van een vakantiehuis kopen in Spanje

Spanje heeft een grote toeristische aantrekkingskracht op veel Noord-Europeanen. Veel Noord-Europeanen gaan elk jaar op vakantie naar Spanje. Er zijn ook erg veel Nederlanders en Belgen die ervoor kiezen om een huis in Spanje te nemen via een makelaar uit Spanje en er te gaan wonen. Spanje is voor hun het tweede thuisland geworden. Maar waarom is Spanje eigenlijk een geweldig land om te wonen? Wij hebben hier wat redenen voor je op een rij gezet!

Mooi weer

Als eerste is het mooie warme en zonnige weer natuurlijk een voordeel. De grauwe dagen met wind en regen zijn hier een uitzondering. Vooral langs de costa’s zijn de temperaturen in de winter mild met een microklimaat. Spanje kent gemiddeld ook meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar. Het regent minder dan in Noord-Europa en regenbuien zijn vaak krachtig maar wel kort. 

Siesta

Na de lunch een klein dutje doen is erg goed voor je! Misschien is het een een ongewone gewoonte voor je omdat je het niet gewend bent, maar op het warmst van de dag is een kort middagslaapje best lekker. Het is echt aan te raden, om op deze manier even tot rust te komen en met nieuwe energie het tweede gedeelte van je dag in te gaan. 

De taal in Spanje

Spaans is een taal die erg belangrijk is en over de hele wereld gesproken wordt. Het is daarom echt een toevoeging in je leven als je Spaans kunt spreken. Het is zeker aan te raden om alvast een beetje Spaans te gaan leren voordat je naar Spanje verhuist of op vakantie gaat. 

Het heerlijk eten

Elke regio in Spanje kent haar eigen specialiteiten. Hierdoor valt er in elke regio ook iets nieuws te proeven. Schelp en schaaldieren, allerlei soorten vis en vlees staan standaard op het menu. Buiten de deur eten is in Spanje heel gewoon en nog echt een feest, waar mensen echt de tijd voor nemen. Lekker genieten op het terras van tapas dus! Dan kan zeker als je in Spanje bent, dus wacht niet langer en ga een huis kopen in Estepona.

Deel dit bericht