Waarom een eigen jacuzzi aanschaffen?

Waarom een eigen jacuzzi aanschaffen?

Het hebben van een jacuzzi voegt wat extra comfort toe aan uw woning. Het heeft een positief effect als gevolg. In dit artikel vertelt Elite Wellness u meer over de voordelen van het hebben van een jacuzzi.

Afnemen van stress

De bubbels in het water hebben een rustgevende werking en zorgt ervoor dat u optimaal kunt relaxen. Dit biedt de mogelijkheid om het hoofd volledig leeg te maken. In een jacuzzi is het tevens mogelijk om uzelf te laten masseren. Het prikkelen van de zenuwuiteinden in het lichaam zorgen ervoor dat u beter kunt ontspannen.  

Ontspanning van de spieren met een jacuzzi

Onder fysiotherapeuten is het al voor langere tijd bekend dat het gebruik van warmte de spieren kan helpen herstellen. De warmte die een jacuzzi met zich meebrengt zorgt ervoor dat de spieren tot ontspanning komen. Al binnen een paar minuten kan het lichaam volledig in ontspanning zijn. Dit kan een goede manier zijn om van spier en gewrichtspijn af te komen.

De bloedcirculatie wordt verbeterd door een jacuzzi

De warmte van een jacuzzi zorgt ervoor dat uw hartslag omhoog gaat. Dit heeft als gevolg dat de bloedcirculatie wordt verbeterd. De bloedvaten worden verbreed en dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren gaan en tevens afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een jacuzzi is dus een prima middel om het herstel van een blessure te versnellen. Een jacuzzi kan ook worden gebruikt in een afkickkliniek, in een jacuzzi wordt namelijk sneller gezweet. Via het zweet kunnen alle giftige stoffen het lichaam verlaten.

Verschillende therapieën met een jacuzzi

Met een jacuzzi kan tevens enkele therapieën worden ingezet. Voorbeelden hiervan zijn een aromatherapie en de chromotherapie. Bij aromatherapie worden er natuurlijke geuren toegevoegd. Hierdoor komt een aangename geur vrij dat zorgt dat er optimale ontspanning plaatsvindt. Bij Chromotherapie worden lampen toegevoegd. De kleuren van de lampen beïnvloeden de hersenen. De kleur van de lampen is hierbij wel afhankelijk van de doelstelling.

Deel dit bericht