Wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen naar een nieuw bedrijfspand?

Wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen naar een nieuw bedrijfspand?

Als je een eigen bedrijf hebt dat de laatste tijd enorm hard gegroeid is, is er een kans aanwezig dat het huidige bedrijfspand te klein is geworden. Om ervoor te zorgen dat je meer werknemers in dienst kan nemen en ook meer opdracht kan aannemen, is het dus belangrijk om te kijken naar een ander bedrijfspand. Wanneer je een bedrijfspand hebt gevonden en wilt verhuizen, zijn er wel enkele zaken die daarbij komen kijken. 

Een tijdelijke werkplek voor je werknemers

Wanneer je een nieuw bedrijfspand gevonden hebt en de sleutels ook hebt ontvangen, dan kan de verhuizing beginnen. Tijdens het verhuizen van alle spullen en meubels, is het voor je werknemers niet mogelijk om in het oude of in het nieuwe bedrijfspand te werken. Echter, het is en blijft belangrijk dat je werknemers gewoon aan het werk kunnen gaan. Mochten je werknemers werkzaamheden op kantoor uitvoeren, dan kan je de werknemers enkele dagen vrij geven. Ook kan je je werknemers de opdracht geven om tijdelijk vanuit huis te werken.

Het inschakelen van een verhuisbedrijf

Verhuizen naar een ander bedrijfspand is erg veel werk en het is ook logisch dat je daar zelf geen tijd voor hebt. Daarnaast moet je voor het verhuizen ook vrachtwagens hebben die de spullen en meubels verhuizen. De meeste bedrijven kiezen daarom voor het inschakelen van een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het doen van een woningontruiming Amsterdam. Zulke bedrijven hebben de mankracht, de middelen en zijn ook gespecialiseerd in het verhuizen. Door zo’n bedrijf in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat de verhuizing soepel en vlot verloopt. 

Het opleveren van het oude bedrijfspand

De kans is groot dat het oude bedrijfspand een gehuurd pand is. Als je klaar bent met het verhuizen van alle meubels en spullen, is het tijd om het oude bedrijfspand op te leveren. Het wordt hierbij op prijs gesteld om het volledige pand grondig schoon te laten maken. Dit is nodig, vooral als je enkele jaren in het bedrijfspand gezeten hebt. Wanneer het pand schoongemaakt is, hoef je alleen een afspraak te maken met de eigenaar van het bedrijfspand. Samen gaan jullie dan de afronding in orde maken en doe je afstand van het huurcontract.

Deel dit bericht