5 redenen voor om te kiezen voor een campingvakantie

5 redenen voor om te kiezen voor een campingvakantie

Ben je twintiger of dertiger, dan kiezen de meeste stelletjes voor een vakantie in het buitenland. Dit kan zowel in een hotel als een appartement of studio zijn, of via Airbnb. Toch kan het ook erg leuk zijn om een campingvakantie te boeken. Hoewel het voor sommigen volledig buiten hun comfortzone zal zijn, heeft een campingvakantie ook bepaalde voordelen. In dit artikelen bespreken we 6 redenen om voor een campingvakantie te kiezen.

Het is goedkoper dan een hotel of appartement

Een campingvakantie is vrijwel altijd goedkoper dan een vakantie in een hotel of appartement. Dit komt doordat een hotelkamer simpelweg duurder is dan een staanplaats op een camping. Hierdoor ben je minder geld kwijt en kun je dit weer besteden aan andere dingen. Of je nu een een camping in Beerta kiest of een camping in het buitenland, de kosten zijn eigenlijk altijd lager, dus dit is een van de eerste besparingen die je kunt maken!

Het biedt rust voor jou en je gezin

Heb je kleine kinderen? Dan is een campingvakantie ideaal omdat kleine kinderen heerlijk buiten kunnen ravotten. Hierdoor heb jij meer rust aan je hoofd en kun je genieten van een goed boek of een spelletje. Bovendien kunnen je kinderen al hun energie kwijt, waardoor ze aan het einde van de dag rustiger zijn. Fijn voor hen en fijn voor jou.

Met een caravan ben je flexibeler

Ga je vliegen, dan moet je minstens twee uur van tevoren op het vliegveld aanwezig zijn, en je moet je reisschema aanpassen aan de vluchten die beschikbaar zijn. Ga je met een caravan op vakantie, dan kun je jouw reisschema helemaal zelf bepalen. Je rijdt weg wanneer je zelf wilt en kunt ook vertrekken wanneer je zelf wilt. En bevalt een plek niet? Dan kun je gewoon doorrijden naar de volgende camping.

Je kunt meer genieten van de natuur

Door met een caravan op vakantie te gaan, zie je onderweg vaak de mooiste routes. Ga je naar het buitenland, dan doorkruis je vaak verschillende landen waardoor alleen het rijden naar de bestemming een beleving is. Ben je eenmaal op de plek van bestemming, dan hoef je alleen maar uit je caravan te stappen en je staat feitelijk al middenin de natuur. Ben je natuurliefhebber, dan is een campingvakantie dus een goed idee. Ook wanneer je in Nederland op een camping gaat staan heb je prachtige uitzichten en kun je meer genieten van de natuur.

Deel dit bericht