Beleggen vanuit huis: waar haal je informatie vandaan?

Beleggen vanuit huis: waar haal je informatie vandaan?

Beleggen is ongekend populair geworden in Nederland. Doordat mensen thuis gingen werken en weinig andere dingen konden doen in tijden van corona, zijn veel mensen op zoek gegaan naar manieren om te investeren. Dat er daarnaast geen spaarrente meer is, is een andere reden waarom zoveel mensen beleggen. Lees in dit artikel meer informatie over CFD trading, het kopen van aandelen en het lezen van reviews. Zoals een Plus500 review lezen, een van de bekendste brokers in Nederland.

CFD trading

CFD staat voor contract for difference. Wanneer je voor deze manier van beleggen kiest, ga je een contract aan met een broker. Je speculeert op de koers van een aandeel, cryptovaluta, obligatie of ander handelsproduct. Dit is dus echt iets anders dan bijvoorbeeld het kopen van aandelen. Hierbij heb je het aandeel namelijk in bezit. Bij CFD trading speculeer je enkel op de koers. Een voordeel van deze manier van beleggen is dat je ook met een dalende koers winst kan realiseren.

Het kopen van aandelen

Wanneer veel mensen beginnen met beleggen kiezen ze voor het kopen van aandelen. Over aandelen is veel te lezen op het internet en in boeken en is ook simpeler dan handelen in CFD of forex. Ook voor aandelen heb je als particulier een broker nodig. Je kan kiezen voor een traditionele bank als ING of ABN, maar ook bedrijven waarbij je uitsluitend kan beleggen als DeGiro of Etoro. Het bedrijf Etoro biedt een gratis demo account aan. Voor beginnende beleggers is dit een prettige manier om meer te leren over deze manier van beleggen.

Het lezen van reviews

Voor je een account opent is het altijd goed om een review te lezen van een broker. Denk aan een Avatrade review lezen of een Etoro review. Zo kom je erachter of het bedrijf een groot aanbod heeft, wat andere gebruikers van de broker vinden, of er een demo account aanwezig is en wat de voor- en nadelen zijn. Ook is het belangrijk om te achterhalen of een bedrijf betrouwbaar is en hoe het gereguleerd wordt. Heeft het bedrijf bijvoorbeeld de juiste licenties?

Er zijn veel manieren om te beleggen. CFD trading of het kopen van aandelen zijn twee opties waar veel mensen voor kiezen. Het is goed om van te voren te bepalen welk beleggingsproduct je wil kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere beleggingsproducten tegelijkertijd te kiezen. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Het lezen van reviews van Plus500 of Avatrade kan zeer nuttig zijn.

Deel dit bericht