Heeft afval scheiden veel zin?

Heeft afval scheiden veel zin?

Er zijn gemeenten waar het afval niet goed of helemaal niet wordt gescheiden. Terwijl dit bij sommige gemeenten juist weer wel heel goed gedaan wordt. Voor sommigen zorgt dit ervoor dat het scheiden van afval zinloos lijkt, maar het blijkt wel degelijk belangrijk om dit te doen. Ook is een rolcontainer voor restafval huren bij Vergelijkjeafval.nl belangrijk om te doen als je weet dat je veel extra restafval hebt in een bepaalde periode. Waarom het zo belangrijk is, lees je in dit artikel. 

Het is een belangrijk onderdeel tegenwoordig

De overheid vindt circulair ondernemen een steeds belangrijker wordend onderwerp. Hier hoort het scheiden van afval ook bij. Je hebt misschien de vraag waarom bepaalde soorten afval wel en bepaalde soorten afval juist niet gescheiden worden ingezameld. Dit komt doordat sommige aangeboden producten meer waardevolle materialen bevatten die hergebruikt kunnen worden en andere producten hebben dit minder. De waardevolle materialen moeten gescheiden worden zodat hier weer nieuwe dingen van gemaakt kunnen worden!

Waarom kan het scheiden van afval lastig zijn?

Om zoveel mogelijk dingen te kunnen hergebruiken, moet je afval goed scheiden. Steeds meer mensen in Nederland beseffen zich hoe belangrijk dit is. Toch zijn er ook nog heel wat mensen die hun afval niet of niet goed scheiden. Waarom vinden deze mensen dit zo lastig? Dit komt doordat er is sommige producten meerdere materialen verwerkt zitten en ze hierdoor niet weten bij welke afvalstroom dit product hoort. 

Afvalverwerking

Ook bij de afvalverwerkers vinden ze het lastig om met dit probleem om te gaan. Er zijn bijna geen machines die onderscheid maken in verschillende type afval. Zolang er tijdens het nascheiden in de fabriek goed gesorteerd wordt, gaat het goed, maar de apparaten zien zelf niet goed het verschil tussen verschillende soorten afval. Op dit moment zijn veel mensen erg goed bezig op dit gebied. Dat is ook goed te zien bij de afvalverwerkers. Het overgrote deel van het afval wat binnenkomt is goed gescheiden en dat was een aantal jaar geleden wel anders. Dit is dus al een goede trend!

Deel dit bericht