Waarom is het huren van verhuisdozen geen goed idee?

Waarom is het huren van verhuisdozen geen goed idee?

Je verhuist niet ieder jaar en daarom denken veel mensen dat het handig is om verhuisdozen te huren. Je bent per doos goedkoop uit en je bent er na de verhuizing in Roosendaal ook snel weer vanaf. Nou, er zijn toch aardig wat redenen om je verhuisdozen te kopen in plaats van ze te huren. De belangrijkste redenen staan hieronder voor je op een rijtje. 

Je hebt de verhuisdozen een langere periode nodig

Idealiter wil je al weken voor de verhuisdatum beginnen met het inpakken van alle spullen. Bijvoorbeeld de spullen die je voorafgaand aan de verhuizing niet meer nodig hebt. Denk aan zomer- of juist winterkleding, vakantiespullen, kerstspullen, boeken en ga zo nog maar eventjes door. Alles wat je nu al inpakt scheelt je net voor de verhuizing weer tijd. Als je op tijd begint, heb je jouw verhuisdozen ook op tijd nodig. Als je verhuisdozen huurt, doe je dat meestal voor twee weken. Dit is vaak krap en het is al helemaal krap als je het idee hebt om vroeg te beginnen met het inpakken van alles. Ja, je kunt ze tegen bijbetaling natuurlijk ook voor een langere periode huren, maar was het idee van huren nou niet dat je juist goedkoper uit bent? Kopen is dus helemaal niet zo’n gekke optie. Als je nog een goed verhuisbedrijf zoekt, kun je contact opnemen met Actie Verhuizingen

Misschien krijg je de borg niet terug

Voor het huren van verhuisdozen moet je borg betalen. Dit is logisch aangezien een groot aantal verhuisdozen ook best een waarde heeft. Wanneer de verhuisdozen beschadigd raken, kan het verhuisbedrijf ze niet meer verhuren aan andere mensen. De keerzijde hiervan is dat je voorzichtig met deze dozen van anderen om moet gaan. Als de verhuisdozen beschadigen, loop je het risico die borg kwijt te raken. Weg voordeel van verhuisdozen huren!

Bij het kopen, bepaal je zelf welke dozen je kiest

Er zijn verschillende soorten verhuisdozen. Wanneer je verhuisdozen koopt, bepaal je zelf welke dat zijn. Heb je genoeg aan budgetverhuisdozen, dan kun je de kosten heel betaalbaar houden. Zoek je het gemak van professionele autolock-verhuisdozen die je meerdere keren kunt gebruiken? Dat kan ook! Je bepaalt het allemaal zelf.

Deel dit bericht