Hoe kun je zelf iets van epoxy maken?

Hoe kun je zelf iets van epoxy maken?

Epoxy is een erg leuk product waar je ook zelf gemakkelijk mee kunt werken. Met epoxy kun je prachtige producten, zoals sieraden en onderzetters maken, maar je kunt er ook voor kiezen om je tafel te voorzien van een laag epoxy. Vrijwel alles is mogelijk met het materiaal, wij leggen je uit hoe je ermee aan de slag gaat.

Epoxy klinkt misschien als een ingewikkeld materiaal waar niet makkelijk mee te werken valt, maar niets is minder waar. Epoxy is juist namelijk heel fijn om mee aan de slag te gaan. Als je met epoxy wilt beginnen, kun je een fijne starter kit kopen bij Epoxy Shop. Het materiaal bestaat uit twee soorten giethars. Als je deze twee componenten met elkaar mengt, ontstaat er een chemische reactie en begint de epoxy met uitharden. Dit gaat echter heel langzaam, waardoor je nog ruim de tijd hebt om het te bewerken.

Het mengen

Als je begint met het werken met epoxy, haal je de twee componenten uit de verpakking en giet je deze samen om te mengen. Je kunt de epoxy vervolgens over verschillende schalen verdelen. Iedere schaal kun je dan een andere kleur geven, waardoor je met verschillende kleuren epoxy kunt werken. Deze kleuren kun je vervolgens in je werk ook weer mengen, waardoor je een mooi marmer effect kunt creëren. 

Het drogen

Zodra je de twee componenten hebt gemengd, begint de epoxy al uit te harden. Dat gaat echter erg traag, waardoor je nog alle tijd hebt om kleuren te mengen en de epoxy toe te brengen in bijvoorbeeld een mal, of op een tafel. 

Waar gebruik je epoxy voor?

Epoxy is enorm veelzijdig en je kunt het dan ook voor vrijwel alles gebruiken. Zo kun je van epoxy bijvoorbeeld sieraden maken, maar je kunt er ook voor kiezen om er beelden of decoraties van te maken. Verder wordt epoxy ook wel eens op muren gebruikt, maar de meest bekende toepassing van epoxy blijft toch wel het toepassen op tafels. Dankzij epoxy krijgt een tafel een prachtige, gladde, glanzende uitstraling en is deze enorm makkelijk schoon te maken.

Deel dit bericht