Tips voor als je een lichte slaper bent

Tips voor als je een lichte slaper bent

Voordelen van slapen

Slapen is super belangrijk. Een goede hoeveelheid slaap brengt talloze voordelen met zich mee. Men wordt er vrolijker en alerter van. Het lichaamsgewicht wordt ook stabiel getrokken door een goede nachtrust. Daarnaast wordt men zelfs aantrekkelijker gevonden door goed te slapen: wallen verdwijnen en maken plaats voor een stralende huid. De kwaliteit van de prestaties die men verricht wordt ook aanzienlijk verbeterd. Sociale relaties worden bevorderd en niet te vergeten: de hormoonhuishouding wordt in orde gebracht. Allemaal enorm belangrijke aspecten die vaak over het hoofd worden gezien wanneer men spreekt over slapen.

Tips

Er zijn twee typen slapers: de lichte slaper en de zware slaper. De lichte slaper wordt binnen no time wakker door elk geluidje, terwijl de zware slaper als een blok in slaap valt. Een lichte slaper kan haast onmogelijk in slaap vallen en in slaap blijven in een luidruchtige omgeving. Wonen in de binnenstad of slapen naast een snurkend iemand kan al voor heel wat problemen zorgen en is dus een no go voor een lichte slaper. Een prettige slaapplek is aan te raden voor iedereen. Een goed matras, bijvoorbeeld een van Una Matras, is een must, evenals een goed kussen. Aangezien het voor een lichte slaper extra belangrijk is om geluid te dempen kan het wellicht een goed idee zijn om met oordopjes of een achtergrondgeluid te slapen. Licht dient ook verminderd te worden. Verduisterende gordijnen en een slaapmasker kunnen daar een goede ondersteuning voor zijn. Verder is het belangrijk om ontspannen en gedachteloos in bed te liggen en elektronica te vermijden.

Slaap apps

Een goed slaapritme stimuleert een goede nachtrust. De biologische klok maakt mensen slaperig op het juiste tijdstip. Uitgeputte mensen vallen snel in slaap. Dit wordt vaak bij kinderen teruggezien aangezien ze overdag druk bezig zijn met spelen. Zodra het hun bedtijd is, vallen ze in slaap. Voor mensen die daar wat meer moeite mee hebben is het ook mogelijk om een app te downloaden die helpt bij het reguleren van een vast slaappatroon. Andere apps bevatten relaxerende geluiden. Denk aan geluiden van regenbuien, golven, dieren en fluiten. Daarnaast zijn er ook apps beschikbaar die persoonlijk advies geven over slaapklachten.

Deel dit bericht