Beknopte geschiedenissen van verschillende automerken

Beknopte geschiedenissen van verschillende automerken

Auto’s bestaan net iets langer dan 100 jaar en zijn in de laatste jaren enorm vernieuwd en komen in allerlei vormen en maten voor. Maar het begon allemaal in 1885 toen de Duitser Gottlieb Daimler de eerste hoge snelheid verbrandingsmotor patenteerde. Een van de pioniers van de automobiel was Carl Benz die zijn eerste automobiel bouwde in 1885 in Mannheim. Zijn naam is voor eeuwig gekoppeld aan Mercedes-Benz. In dit artikel krijg jij de beknopte geschiedenis van de bekendste merken ter wereld te weten.

Mercedes-Benz

Het Duitse merk Mercedes-Benz is al bijna 100 jaar op de markt verkrijgbaar na de fusie tussen Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie in 1926. Mercedes heeft zich sinds de oprichting snel kunnen vastzetten in de markt als leverancier van luxe auto’s. Mercedes levert nu elk type merk van een sedan tot een pick-up truck. Ook zijn ze sinds 2010 actief in de Formule 1.

BMW

Net als Mercedes-Benz is BMW een fusie geweest tussen twee verschillende producenten van motoren geweest. Dit gebeurde in 1916 na de fusie tussen Rapp Motorenwerke GmbH en Aerowerke Gustav Otto. Hierna kreeg het de naam Bayerische Flugzeug Werke. BMW begon namelijk met het maken van motoren voor vliegtuigen. Net als veel andere Duitse automerken was BMW ook betrokken bij het maken van motoren voor de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog.

Je kunt velgen van BMW kopen bij MW Wheels.

Renault

Ook de Fransen waren pioniers in het ontwikkelen van de automobiel. De Fransman Louis Renault richtte samen met zijn broers Marcel en Fernand in 1889 Renault Frères op. In 1903 overlijdt Marcel na een rally en wanneer in 1909, twee maanden voor zijn dood, ook Fernand zich terugtrekt blijft Louis alleen over. Renault is ook nog eens lang een bedrijf van de Franse overheid geweest. Renault is net als Mercedes-Benz een bekend gezicht geweest in de Formule 1 waar zij sinds 1977 actief waren tot de fusie met Williams in 1986. In 2002 maakte het Franse merk weer zijn comeback tot 2011 toen zij beschuldigd werden van het opzettelijk crashen om zo een gunstige positie te krijgen. In 2016 kwam ze echter weer terug toen ze het team van Lotus overnamen. In 2021 werd Renault echter omgedoopt tot Alpine.

Deel dit bericht