Hoe blijf je positief?

Hoe blijf je positief?

Positief blijven zorgt voor meer motivatie en meer energie. Sta je positief in het leven, dan voel je jezelf ook gelukkiger. Een positieve gedachte is niet altijd even makkelijk. Negatief ingestelde mensen kunnen jou beïnvloeden met hun negativiteit. Jaloezie van mensen kan jouw positieve gedrag ook beïnvloeden. Spotlight Training & Ontwikkeling kan jou helpen met de negatieve invloeden. Zo blijf jij vrolijk en gelukkig.  

Vermijd negativiteit

Negativiteit trekt negativiteit aan. Heb je al niet veel positiviteit om je heen, dan ben jij hoogstwaarschijnlijk ook negatief ingesteld. Negatieve of klagende mensen beïnvloeden jouw positiviteit. Ook al is het moeilijk, probeer deze mensen dan zoveel mogelijk te vermijden. Heb je steeds dezelfde klagende persoon die bij jou kom en vind je dit vervelend? Zeg het dan tegen die persoon. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, dus het is helemaal niet raar als je een keer negatief bent, maar probeer het in de gaten te hebben wanneer je negatief bent. Draai die negativiteit dan zo snel mogelijk om naar positiviteit en probeer het beste uit de dag te halen.

Geniet van de kleine dingen

In het leven zijn een hoop kleine dingen waar jij al gelukkig van kan worden, alleen staan we daar niet altijd goed bij stil. Probeer alle kleine dingetjes net wat meer te waarderen en jij zult meer van de kleine dingetjes gaan genieten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld elke dag even stil te staan met waarvoor jij dankbaar bent. Het geeft je meer redenen om dankbaar te zijn. Een dankbaar gevoel vermindert jouw stress en angstniveau. 

Geniet van je rustmomenten

Er is altijd lawaai om je heen. Geniet je de ene dag meer van de kleine dingen dan de andere dag, dan heeft dat allemaal te maken met hoe druk je hoofd is. Begin elke dag rustig door bijvoorbeeld een boek te lezen of te mediteren. Gelijk op social media kijken geeft minder rust. Probeer je daarom bewust te zijn van de informatie die je op een dag opneemt. Dat betekent: probeer je telefoon zo veel mogelijk links te laten liggen. Vaak ben je bezig met honderdduizend dingen tegelijk en ben je nu niet meer bewust gericht op één ding. Probeer het te vermijden om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn, zo geniet je minder van het werk wat je doet. 

Deel dit bericht