Waarom kiezen voor een uitwisseling naar Amerika?

Waarom kiezen voor een uitwisseling naar Amerika?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op uitwisseling naar bijvoorbeeld Amerika te gaan. Niet zo gek, want zo’n uitwisseling naar Amerika brengt best wat voordelen met zich mee. Daarbij is het natuurlijk hartstikke spannend en leuk. Wil je graag op uitwisseling naar Amerika, dan kan dat bijvoorbeeld met ASSE Nederland. Zo weet je zeker dat je een goed bureau achter je hebt staan voor handige steun.

Je leert de Engelse taal beter

Een van de grootste voordelen van een uitwisseling naar een high school in Amerika is natuurlijk dat je de Engelse taal goed leert spreken. Engels is een belangrijke taal en hiermee kun je je vrijwel over de hele wereld verstaanbaar maken. Engels is daarbij ook de officiële taal in Amerika en het wordt er overal gesproken. Dit is dus een perfect land om Engels te gaan leren. 

Je maakt kennis met de Amerikaanse cultuur

Het leren kennen van verschillende culturen is een belangrijk deel van je persoonlijke ontwikkeling. Je leert zo meer over de wereld en over andere mensen. Daarbij is het leuk om de Amerikaanse cultuur te leren kennen. Omdat het land zelf nog relatief jong is (het werd pas veel later ontdekt) is de cultuur ook aanzienlijk anders dan in andere delen van de wereld en kun je er veel invloeden van andere culturen in terugvinden. Zo krijg je dus van heel veel culturen wat mee.

Het is goed voor je ontwikkeling

Het kennismaken met nieuwe culturen en het uit je comfort zone stappen, maken dat je jezelf in een rap tempo ontwikkeld. Tijdens een uitwisseling moet je opeens bijna helemaal op je eigen benen staan en kom je op een plek waar je nog helemaal niemand kent. Dat zorgt ervoor dat je je aan moet passen en dat je aan dingen moet leren wennen. Je wordt zo flexibeler en kunt je zo goed ontwikkelen.

Deel dit bericht