Zo breng je jouw barbecue feestje naar een nieuw level

Zo breng je jouw barbecue feestje naar een nieuw level

Een barbecue organiseren voor jouw vrienden is ideaal om weer eens bij te kletsen in de zomer. Het is namelijk gezellig en ook lekker! Toch wordt het na enkele keren misschien een beetje afgezaagd, telkens weer datzelfde eten en dezelfde soort avond. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw barbecue een stukje specialer te maken. In dit artikel helpen we je met wat inspiratie opdoen voor jouw aanstaande barbecue avond.

Nieuwe tuinmeubelen aanschaffen

Dit is een wat duurder idee, maar dan heb je ook wat. Comfortabele en mooie tuinmeubelen zorgen voor een fijne stemming en kunnen ook een wauw-factor geven aan de gasten bij binnenkomst. Als je opzoek bent naar tuinmeubelen nabij Tilburg dan kun je eens een kijkje nemen bij Tuintrend. Daarnaast is bij een barbecue natuurlijk de barbecue zelf enorm belangrijk. Bij Tuintrend bieden ze naast meubelen ook verschillende opties aan voor het buitenhuize koken, zoals een moderne vierkante barbecue of een rookbox. Een rookbox maakt het bijvoorbeeld mogelijk om eens een andere smaak aan het eten te geven.

Ander eten bereiden

Bij een barbecue denk je al gauw aan heel veel vlees, maar het is ook leuk om eens iets anders te proberen. Groentes op de barbecue kunnen namelijk ook erg lekker zijn. Je kunt mini pizza’s maken, vispakketjes of groente spiesjes met falafel. Er zijn talloze mogelijkheden om met vlees te minderen. Op deze manier krijg je ook een andere stemming tijdens de barbecue. Het zal minder voelen als een lopend buffet en meer als een echt diner. Als je bijvoorbeeld een aantal hele vissen lekker marineert en deze dan bereid op de barbecue met een bijgerecht zoals aardappelen of pasta, heb je eigenlijk gewoon een diner, maar wel bereid op de barbecue. Daardoor zal de gezelligheid die bij een zomerse barbecue hoort dus niet minder worden.

Verzin een leuke activiteit

Natuurlijk is het leuk om bij te kletsen, maar iets om te doen na het eten is ook leuk. Organiseer bijvoorbeeld een muziekquiz, op deze manier zal er wat gezonde competitie ontstaan en wordt het een avond om te onthouden. Als je een muziekquiz iets teveel werk vindt, kun je ook hints spelen. Eigenlijk heeft het hetzelfde effect en het kan ook nog eens hilarische acties opleveren. Door iets samen te doen na het eten duurt de avond vaak wat langer en creëer je een betere band met je gasten.

Deel dit bericht