Tips voor een goede inrichting van een zorgunit

Tips voor een goede inrichting van een zorgunit

Als mantelzorger rust er een behoorlijke verantwoordelijkheid op je schouders. Je wil immers goed voor iemand kunnen zorgen. Als diegene ver weg, of op een onpraktische locatie zorgt, kan dat lastig worden. Het kan dan een goed idee zijn om een van de mantelzorgwoningen van Thuis aan Huis te laten plaatsen. In dit artikel geven we je wat tips over hoe je zo’n mantelzorgwoning het beste in kunt richten.

Houd het simpel

Thuis aan Huis is een zusterbedrijf van Dit is Plek en focust zich volledig op het plaatsen van mantelzorgwoningen. Dat maakt dat het bedrijf een echte expert is in mantelzorgwoningen plaatsen en dus ook zeker met je mee kan kijken als het gaat om het plaatsen van zorgunits. Het belangrijkste bij een zorgunit is dat je de plattegrond simpel houd. Geen smalle halletjes of gekke kleine ruimtes, maar gewoon drie of vier overzichtelijke, ruime ruimtes. Een keuken, een slaapkamer, een badkamer en een woonkamer, meer heb je niet nodig. Zorg ervoor dat deze ruimtes groot genoeg zijn, zo weet je zeker dat je er altijd makkelijk kunt manoeuvreren, ook als je bijvoorbeeld te maken hebt met een rolstoel.

Praktisch is belangrijk

Als de plattegrond lekker simpel is, is het natuurlijk ook belangrijk dat je de inrichting praktisch houd. Ga in ieder geval niet voor lastige drempels of veel onhandige dingen op de grond. Zorg ervoor dat er veel ruimte is om in te bewegen en dat er weinig dingen zijn die om kunnen vallen en daardoor kapot kunnen gaan. Onstabiele breekbare vazen, of onhandige gekke kastjes zijn dus niet echt een goede optie voor een zorgunit.

Maak het wel gezellig

Goed, al dat praktische en simpele is natuurlijk leuk, maar er komt ook iemand te wonen in de zorgunit. Dan is het natuurlijk ook belangrijk dat de ruimte als een thuis aanvoelt en dus een beetje gezellig is. Kleed het huis aan met praktische zaken, maar ook met leuke spullen. Ga bijvoorbeeld voor een leuke kleur kussens op de bank en hang wat mooie foto’s op. Zo voelt degene voor wie je zorgt zich ook thuis in de zorgunit.

Deel dit bericht