De verschillende soorten steigers op een rijtje gezet

De verschillende soorten steigers op een rijtje gezet

Het komt steeds vaker voor dat je een klus moet klaren op een zekere hoogte. Hoewel nog veel mensen de voorkeur geven om op het dak te kruipen, is dit heel gevaarlijk en onverantwoord. Uit recente statistieken blijkt dat de meeste ongevallen tijdens werkzaamheden bij je thuis plaatsvinden. Nochtans beperk je die ongelukken door de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Een steiger uitkiezen bij rolsteiger.net is één van die opties. Het is belangrijk dat je op voorhand de vraag stelt waarom je een steiger nodig hebt zodat je het juiste soort steigermodel kiest. Deze soorten steigers zijn een uitstekend hulpmiddel.

Rolsteiger

De rolsteiger is de meest gebruikte en bekendste steiger. Dit heeft te maken omdat de steiger multifunctioneel inzetbaar is voor allerhande klusjes. De grootste troefkaart die deze steiger kan voorleggen is zijn mobiliteit. Je kan de steiger op een eenvoudige manier verplaatsen rond je woning dankzij de wieltjes die onderaan de steiger zijn gemonteerd. Zowel voor werken binnen als voor buiten is de steiger een ideale bondgenoot. Bovendien is de steiger gebruiksvriendelijker dan een ladder en veiliger.

Kamersteiger

Zoals de naam in het woord kamersteiger doet vermoeden, is deze stelling te gebruiken als je klussen wil klaren binnenskamers. Denk maar op het eerste zicht voor een schilder die verfwerken wil uitvoeren. Het is een uitstekende alternatieve oplossing om binnen op een veilige manier te werken. Een kamersteiger heeft het grote voordeel een stuk kleiner te zijn dan de stellingen die vaak buiten worden opgesteld. Je hebt de mogelijkheid om uit te breiden met een extra module.

Staande steiger

Bij rolsteiger.net wordt de staande steiger aangeprezen voor doe-het-zelvers en professionals die een grote klus in het vooruitzicht hebben. Denk maar aan de grotere renovatieprojecten rond je woning. Voor kleinschalige klussen wordt dit soort steiger minder aanbevolen.

Vouwsteiger

Als je heel snel een klus wil opknappen, is een vouwsteiger het ideale gereedschap bij uitstek. De reden ligt voor de hand. Het is makkelijk op te bergen en ook heel eenvoudig om het terug op te zetten. Daarnaast neemt de vouwsteiger nauwelijks plaats in beslag. Opbergen kan makkelijk in een garage. Het bewijst zijn dienst om eenvoudige karweitjes op te knappen. Kleine tip: check altijd nadat alle steigers aan de nodige veiligheidsvoorschriften voldoen.

Deel dit bericht