Dit mag niet ontbreken in jouw tuin

Dit mag niet ontbreken in jouw tuin

Bijna iedereen heeft een tuin. Of het nu een stadstuin is of een riant perceel, een tuin is het verlengstuk van jouw huis. Waar de een kiest voor een onderhoudsvrije tuin, kiest een ander juist voor zoveel mogelijk groen in zijn tuin. Wat jouw voorkeur ook is, er zijn een aantal basiselementen voor iedere tuin, die ervoor zorgen dat jouw ook echt een gezellig geheel wordt. 

1. Een tuinset

Een tuinset is een slimme investering voor iedere tuin. In de eerste plaats omdat je zo kunt zitten in je tuin. Daarnaast is een tuinset ook een manier om je tuin meer persoonlijkheid te geven. Met een tuinset laat je iets van jouw persoonlijke stijl zien. Kies je voor een diningset waarbij er meerdere stoelen aan een tafel geplaatst kunnen worden, dan geef je jouw gasten bovendien de mogelijkheid om gezellig te kletsen en te tafelen aan de tuintafel.

2. Sierkussens voor de tuinset

Tuinsets zijn meestal uitgerust met zitkussens. Een paar mooie sierkussens zorgen ervoor dat jouw tuinset net dat beetje extra krijgt, en het zorgt voor extra zitcomfort. Er zijn allerlei leuke sierkussens beschikbaar die specifiek voor buitengebruik bedoeld zijn. Deze zijn vaak voorzien van een speciale waterafstotende stof, waardoor deze tegen de meeste weersomstandigheden bestendig zijn. 

3. Buitenverlichting

Wat is een tuin zonder goede tuinverlichting? Tuinverlichting is functioneel en het geeft extra sfeer aan je tuin. Met name het praktische aspect is van belang: het zorgt ervoor dat je ook in het donker voldoende zicht hebt. Stel je voor: je hebt een leefkuil in je tuin en geen tuinverlichting. De kans dat een onvoorbereide bezoeker ter plekke in de kuil stort is dan altijd aanwezig. Dat wil je natuurlijk niet, dus daarom is buitenverlichting essentieel. Je kunt kiezen voor lichtsnoeren of een paar mooie tuinlampen.

4. Plantenbakken met winterharde planten

Veel mensen hebben vaste planten in hun tuin staan, maar wist je dat plantenbakken ook een hele handige manier zijn om meer groen aan je tuin toe te voegen? Kies voor een paar grote exemplaren en zet daarin een paar onderhoudsvriendelijke planten, zoals buxus, Sempervivum, een fuchsiaplant of de winterheide. Dit zijn bovendien winterharde planten die ook in de winter hun kleur behouden. Wij vangen regenwater op voor de beregening van onze planten, ga jij dit ook doen?

5. Decoratie voor de tuintafel

Tot slot mag leuke tuindecoratie voor jouw tuintafel niet ontbreken. Loop maar eens een tuincentrum in, geheid dat je allerlei inspiratie hiervoor krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een paar plantjes in potten op tafel zetten, maar ook een dienblad met kaarsen of decoratieve vazen of potjes. 

Deel dit bericht